۱۳ کارشناس سازمان ملل خواستار توقف فوری اعدام‌ها در ایران شدند

۱۳ کارشناس سازمان ملل خواستار توقف فوری اعدام‌ها در ایران شدند

در دی ۱۴۰۴، سپاه خامنه ای چندین هزار معترض را کشت

۱۴۰۵/۷/۱۸

کارشناسان سازمان ملل به‌مناسبت ۱۰ اکتبر، روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام، تأکید کردند که اعدام‌ها در ایران برای خاموش‌کردن صدای مخالفان به کار گرفته می‌شود 

۱۳ تن از کارشناسان سازمان ملل متحد به‌مناسبت ۱۰ اکتبر، روز جهانی مبارزه با اعدام، خواستار توقف فوری اعدام‌ها در ایران شدند.

در بیانیه این کارشناسان، که مای ساتو، گزارشگر ویژه حقوق‌بشر سازمان ملل برای ایران، نیز در میان آنهاست، از جایگاه ایران به‌عنوان کشوری با بالاترین میزان اعدام نسبت به جمعیت و استفاده از مجازات اعدام برای سرکوب مخالفان ابراز نگرانی شده است.

کارشناسان سازمان ملل همچنین با اشاره به کشتار هزاران معترض در دی ۱۴۰۴ تأکید کردند که اعدام‌ها به مخالفت‌ها پایان نمی‌دهند، بلکه موج بعدی آنها را به راه می‌اندازند.

کارشناسان سازمان ملل: ایران بالاترین میزان اعدام نسبت به جمعیت را دارد

در بیانیه ۱۳ کارشناس سازمان ملل متحد آمده است: «ایران در زمره شمار رو به کاهش کشورهایی قرار دارد که هم‌چنان مجازات اعدام را اجرا می‌کنند و با فاصله‌ای چشمگیر، بالاترین میزان اعدام به نسبت جمعیت را دارد.»

اشاره به کشتار هزاران معترض در دی ۱۴۰۴

کارشناسان سازمان ملل در ادامه بیانیه خود خاطرنشان کردند: «در دی ۱۴۰۴، نیروهای امنیتی هزاران معترض را کشتند. کمیته مستقل بین‌المللی حقیقت‌یاب سازمان ملل دریافت که این اقدامات در حد جنایت علیه بشریت بوده است.»

کارشناسان سازمان ملل: مجازات اعدام برای خاموش‌کردن صدای مخالفان به کار گرفته می‌شود

کارشناسان سازمان ملل متحد تأکید کردند:«مجازات اعدام در ایران برای خاموش‌کردن صدای مخالفان به کار گرفته می‌شود و جرایم امنیت ملی، با تعاریفی گسترده، فعالیت‌های مسالمت‌آمیز را به‌عنوان تهدید جلوه می‌دهند. این مسئله نیازمند تغییر است.

تاریخ ایران نشان می‌دهد که اگر به نارضایتی‌ها رسیدگی نشود، هرقدر هم که با خشونت سرکوب شوند، دوباره سر برمی‌آورند. اعدام‌ها به مخالفت‌ها پایان نمی‌دهند، بلکه موج بعدی آنها را راه می‌اندازند.»

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmail

نظر و پیشنهاد شما

برای بهبود وب‌سایت سیمای آزادی، دیدگاه و پیشنهاد خود را با ما در میان بگذارید.

خبرهای مرتبط