آمریکا و اروپا پیش‌نویس قطعنامه جدید را به شورای حکام ارائه کردند؛ تأکید بر پاسخ‌گویی فوری ایران به آژانس

۱۴۰۴/۸/۲۸

قطعنامه سه کشور اروپایی و آمریکا به نشست شورای حکام 
رژیم ایران باید بدون تأخیر اطلاعات دقیق درباره حسابرسی 
مواد هسته‌ای و تأسیسات تحت پادمان در ایران را در اختیار آژانس قرار دهد

 

خبرگزاری رویترز گزارش داد که آمریکا و سه کشور اروپایی فرانسه، انگلستان و آلمان روز سه‌شنبه پیش‌نویس قطعنامه‌یی را به نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه کرده‌اند که در آن از  ایران خواسته شده بدون تأخیر با آژانس همکاری کند و دسترسی‌های لازم به سایت‌های هسته‌یی و محل‌های نگهداری مواد غنی‌شده را فراهم آورد. 

 

رویترز ۲۷ آبان خبر داد سه قدرت اروپایی آلمان، انگلستان، فرانسه و همچنین آمریکا، روز سه شنبه پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به نشست شورای حکام، که دارای ۳۵ عضو است، ارائه کرده‌اند که در آن از رژیم ایران خواسته‌اند، پیرامون اجازه دسترسی به سایت‌های اتمی بمباران‌شده و ذخایر اورانیوم غنی‌سازی‌شده، توضیح دهد.
این پیش‌نویس پس از انتشار گزارش تند آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره وضعیت فعالیت‌های هسته‌ای رژیم ایران، برای کشورهای عضو ارسال شد.  
به گزارش رویترز در متن این پیش‌نویس آمده است: «رژیم ایران باید بدون تأخیر اطلاعات دقیق درباره حسابرسی مواد هسته‌ای و تأسیسات تحت پادمان در ایران را در اختیار آژانس قرار دهد و تمامی دسترسی‌های مورد نیاز برای راستی‌آزمایی این اطلاعات را فراهم کند».  
رویترز افزود: متن این پیش نویس، علاوه بر نکوهش همکاری ضعیف رژیم ایران و تأکید بر ضرورت یک راه‌حل از طریق دیپلوماسی – که اشاره‌ای تلویحی به احتمال مذاکرات با آمریکا دارد – خواستار اجرای پروتکل الحاقی از سوی رژیم ایران نیز شده است؛ اقدامی که اختیارات آژانس را گسترش می‌دهد.

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmailPinterest

خبرهای مرتبط