عفو بین‌الملل: اعدام مخفیانه ۴ مجاهد خلق در قزل‌حصار؛ فراخوان فوری برای نجات سایر زندانیان سیاسی زیر اعدام

۱۴۰۵/۱/۱۲

اخبار ایران و جهان دریک نگاه 

دفتر ریاست‌جمهوری آرژانتین اعلام کرد سپاه پاسداران رژیم ایران را به‌دلیل فعالیت‌های تروریستی فراملی در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده است. هم‌زمان، سازمان عفو بین‌الملل با افشای جزئیات اعدام مخفیانه چهار مجاهد خلق در زندان قزل‌حصار، نسبت به خطر اعدام سایر زندانیان سیاسی از جمله وحید بنی‌عامریان، ابوالحسن منتظر و منصور جمالی هشدار داد. در همین حال، اتحادیه اروپا به کشورهای عضو ابلاغ کرد که خود را برای اختلال طولانی‌مدت در بازارهای انرژی ناشی از جنگ با رژیم ایران آماده کنند.

۱- اعدام‌های مخفیانه و فراخوان عفو بین‌الملل: عفو بین‌الملل با صدور فراخوانی برای نجات جان وحید بنی‌عامریان، ابوالحسن منتظر و ۵ زندانی سیاسی دیگر، اعلام کرد مقام‌های رژیم ایران سحرگاه سه‌شنبه ۱۱ فروردین، بابک علی‌پور و پویا قبادی را به‌صورت مخفیانه اعدام کردند. این سازمان خاطرنشان کرد که این اقدام به دنبال اعدام مخفیانه محمد تقوی و اکبر دانشورکار در روز دوشنبه انجام شده است. عفو بین‌الملل تأکید کرد این چهار اعدام خودسرانه بدون اطلاع قبلی به خانواده‌ها یا وکلا انجام شده و حتی پیکر سه تن از اعدام‌شدگان به خانواده‌هایشان تحویل داده نشده است. این زندانیان در اکتبر ۲۰۲۴ در روندهای قضایی به‌شدت ناعادلانه به اتهام «بغی» (ارتباط با سازمان مجاهدین خلق) محکوم شده بودند.

۲- سپاه پاسداران در فهرست تروریستی آرژانتین: بامداد چهارشنبه ۱۲ فروردین، دفتر ریاست‌جمهوری آرژانتین اعلام کرد دولت ملی این کشور، سپاه پاسداران را به‌عنوان یک سازمان تروریستی معرفی کرده است. دولت آرژانتین با اشاره به حملات تروریستی دهه ۱۹۹۰ توسط حزب‌الله (بازوی عملیاتی سپاه)، تأکید کرد که مقامات ارشد رژیم ایران از جمله احمد وحیدی دارای اخطار قرمز اینترپل هستند. خاویر مایلی، رئیس‌جمهور آرژانتین، ابراز امیدواری کرد که این تصمیم تعهد دولت به مبارزه با تروریسم فراملی را تأیید کرده و بدهی تاریخی ۳۰ ساله به خانواده قربانیان را تسویه کند.

۳- تایید حکم اعدام منصور جمالی توسط دیوان‌عالی: دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد دیوان‌عالی جلادان حکم اعدام زندانی سیاسی منصور جمالی (۵۵ ساله) را به اتهام «عضویت در سازمان مجاهدین خلق» تایید کرده است. منصور جمالی که در مهرماه ۱۴۰۲ در بوئین‌زهرا دستگیر شده بود، پس از ۱۵ ماه شکنجه و بازجویی و در حالی که از حق داشتن وکیل انتخابی محروم بود، به اعدام محکوم شد. مقاومت ایران خواستار اقدام فوری کمیسر عالی و شورای حقوق بشر ملل متحد برای لغو این حکم شد.

۴- تظاهرات جهانی در محکومیت اعدام‌ها: به دنبال اعدام مجاهدان سرفراز، بابک علی‌پور و پویا قبادی، ایرانیان آزاده و یاران شورشگر در کشورهای مختلف جهان با برگزاری تجمع و تظاهرات، این جنایت وحشیانه رژیم ضدبشری آخوندی را محکوم کردند. خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی تداوم اعدام اعضای مجاهدین خلق در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه را منعکس کرد.

۵- هشدار اتحادیه اروپا درباره بحران انرژی: اتحادیه اروپا در نامه‌ای به وزرای انرژی کشورهای عضو، نسبت به «اختلال طولانی‌مدت» در بازارهای انرژی هشدار داد. رئیس بخش انرژی اتحادیه اروپا اعلام کرد قیمت گاز در اروپا از زمان شروع جنگ با رژیم ایران در ۲۸ فوریه، بیش از ۷۰ درصد افزایش یافته است. اگرچه اروپا بخش عمده انرژی خود را از خارج از خاورمیانه تأمین می‌کند، اما دولت‌ها به آمادگی برای مقابله با تبعات بستن احتمالی تنگه هرمز تشویق شده‌اند.

۶- واکنش سناتور سام براون‌بک: سفیر سابق آمریکا در امور آزادی مذهبی اعلام کرد رژیم ایران همچنان به اعدام زندانیان سیاسی به عنوان بخشی از بسیج سرکوبگرانه علیه مردم ادامه می‌دهد. وی تأکید کرد: «این رژیم هیچ‌گونه مشروعیتی ندارد و زمان تغییر در ایران فرارسیده است؛ مردم خواستار آن هستند.»

 

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmailPinterest

خبرهای مرتبط