مواضع شخصیت‌های شرکت‌کننده در اجلاس پارلمان اروپا

نقش اتحادیه اروپا برای صلح و امنیت در منطقه و اقدام عملی برای توقف اعدام‌ها

گفتگو مهندس اسماعیل محدث

بعد از کنفرانس نقض حقوق‌بشر در ایران که در پارلمان اروپا از جمله با عنوان نقش اتحادیه اروپا برای صلح و امنیت در منطقه و اقدام عملی برای توقف اعدامها برگزار شد شخصیتهای شرکت‌کننده و محافل سیاسی و رسانه‌یی نکاتی مطرح کردند.

از جمله دکتر سامی خاطر در مطلبی تحت عنوان چالش توازن اروپا در قبال ایران؛ میان استراتژی مهار و مطالبات تحول دموکراتیک از جمله نوشت: «راهروهای تصمیم‌گیری در بروکسل شاهد بحثهای فزاینده‌یی درباره میزان کارآمدی سیاست اروپا در قبال تهران است؛ آن هم در سایه شتاب گرفتن تحولات داخلی ایران و گره خوردن آن با بحرانهای منطقه‌ای. در همین راستا، فراخوانهای اخیر خانم مریم رجوی، رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت ایران در برابر پارلمان اروپا، بار دیگر شکاف موجود میان تعهدات حقوق‌بشری اتحادیه اروپا و عملگرایی سیاسی آن را برجسته کرد و قاره سبز را در برابر یک آزمون استراتژیک و اخلاقی دوگانه قرار داد.

تشدید اعدامها به‌مثابه ابزار سرکوب سیاسی

گزارشها، از جمله گزارش خبرگزاری آنسا ایتالیا، حاکی از آن است که رژیم در تهران استفاده از مجازات اعدام را شدت بخشیده، به‌طوری که اعدام ۱۶ زندانی سیاسی طی یک ماه به ثبت رسیده است. این اقدامات در حالی صورت می‌گیرد که هشدارهایی مبنی بر اعدام قریب‌الوقوع شماری دیگر نیز وجود دارد. از منظر تحلیل استراتژیک، این اقدامات صرفاً مجازات‌های قانونی نیستند، بلکه ابزاری برای سرکوب سیاسی با هدف پیشگیری از هر گونه انتفاضه مردمی احتمالی محسوب می‌شوند. قدرت حاکم می‌کوشد با تشدید زبان سرکوب، جبهه داخلی خود را در زمانی که قدرتهای بین‌المللی سرگرم پرونده‌های درگیری منطقه‌یی هستند، مستحکم کند و «داخل ایران» را به عرصه‌ای خاموش برای تصفیه حساب‌های سیاسی تحت پوشش «شرایط استثنایی» تبدیل نماید».

در این قسمت از برنامه می‌خواهیم ببینیم که این نکات چه بود و تأکید بر آنها در بعد از اجلاس چه معنایی دارد؟

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmailPinterest

خبرهای مرتبط