انفجار در اسکله بندرعباس و مرگ کارگران

یکی از مهمترین ویرانگریهای رژیم علیه کارگران میهن

در آستانه روز جهانی کارگر می‌خواهیم یک نمونه از مهمترین ویرانگریهای رژیم آخوندی علیه کارگران نداشتن ایمنی در محیط‌های کار رو ببینیم انفجاری که سال گذشته در همین ایام در اسکله بندرعباس رخ داد صدها کارگر دود شدند در گزارش رسمی رژیم با عنوان «سازمان مدیرت و برنامه‌ریزی هرمزگان» در اول خرداد سال گذشته داد نوشته که «ساختار استانداردی در تفکیک و انبارش کالاها وجود نداشته و کانتینرهای حامل مواد شیمیای، اشتعالزا و خطرناک بدون رعایت اصول ایمنی و استانداردها منجر به تشدید آتش‌سوزی و افزایش خطرات ثانویه شده» همه هم می‌دانند که همه این تبهکاریها کار سپاه پاسداران بوده که هم کانتینرها و هم مخفی کردن مواد منفجره در مواد خوراکی و غیره کار اونها بوده و قربانیان این فاجعه کارگران محرومی بوده‌اند که برای چندرغاز حقوق از جاهای مختلف به بندرعباس رفته بودند. گزارشی رو ببینیم در همین رابطه.

روز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴، انفجارهای مهیبی اسکله بندرعباس را ویران کرد. فیلمهایی که از طریق دوربینهای کنترلی و موبایلهای مختلف منتشر شد، عمق فاجعه و عظیم بودن انفجار را به تصویر کشیدند،

شدت انفجار و دمای حاصل از آن‌که طبق برآوردهای فنی تا ۱۴۰۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسید، باعث می‌شد که کانتینرهای فلزی ذوب شده و حریقی گسترده ایجاد شود که مهار آن تا چند روز طول کشید.

در مورد علت حادثه هنوز هم رژیم دلیل آن را به‌روشنی بیان نکرده است، اما آنچه مسلم است این است که دو کشتی جیران و گلبن در ماه ژانویه ۲۰۲۵ از بندر تایکانگ چین، هزار تن پـِرکـُلـُرات سدیم به بندرعباس منتقل کردند، پـِرکـُلـُرات سدیم یکی از مواد پایه برای سوخت موشک است، این میزان پـِرکـُلـُرات سدیم می‌توانست امکان تولید پیشران کافی برای حدود ۲۶۰ موتور موشک جامد‌ِ موشکهای خیبرشکن رژیم یا ۲۰۰ موشک بالستیک موسوم به حاج قاسم را فراهم کند.

این انفجار به‌لحاظ انسانی یکی از سهمگین‌ترین حوادث صنعتی تاریخ معاصر ایران به‌شمار می‌رود. بیش از ۹۰ درصد قربانیان این حادثه را کارگرانی تشکیل می‌دادند که در بخش‌های تخلیه، بارگیری، انبارداری و رانندگی ماشینهای سنگین فعالیت می‌کردند.

وزیر کشور آخوندها تلاش کرد تا این فاجعه را کوچک‌نمایی کند

پاسدار مؤمنی وزیر کشور رژیم: این مجموعه که حداکثر ۳۵۰۰ کانتینر هست در مقیاس حدود ۱۳۰ هزار کانتینر یک مجموعه کوچک‌تری است اما نباید کوچک نمایی بکنیم نه بزرگ‌نمایی و در مقیاس مقایسه با کل در واقع محدوده محدوده کوچکی است

در این انفجار بر اساس آمارها بیش از ۷۰ نفر جان باختند که از جسم ۲۲ نفر از این کارگران محروم هیچ چیزی یافت نشد و به‌عنوان مفقود ثبت شدند.

روزنامه حکومتی جهان صنعت در مورد کارگران جانباخته در این انفجار نوشت:

هرجا حادثه و فاجعه‌یی از راه می‌رسد باز کارگران بی‌شناسنامه و با شناسنامه قربانیانی هستند که چراغ خاموش جان می‌دهند یا سلامت و زندگی‌شان به تاراج می‌رود. در انفجار بندرعباس، بیش از ۷۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند، حداقل ۲۲نفر مفقود شده‌اند و بیش از هزار نفر مصدوم و روانه بیمارستان. تعداد زیادی از آنها کارگران روزمزد بارگیری و تخلیه بوده‌اند؛ کارگرانی که هویت‌شان هیچ جا ثبت نشده و هیچ‌کس آنها را به‌عنوان «کارگر» به‌رسمیت نمی‌شناسند.

بنابراین می‌بینیم که کارگر ایرانی زیر وحشیانه‌ترین نوع بهره‌کشی است که حتی اسمش جایی ثبت نمی‌شود، این فاجعه انسانی ره‌آورد حاکمیت آخوندی و غارتگریهای بی‌حد و حصر سپاه پاسداران است.

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmailPinterest

خبرهای مرتبط