تبادل آتش در خلیج فارس و فعال شدن پدافند هوایی در تهران؛ ادعاهای متقابل رژیم ایران و آمریکا
۱۴۰۵/۲/۱۸
هدف قرار گرفتن زیرساختهای ساحلی و شناورها در تنگه هرمز / ارتش ایران نفتکش «اوشن کوی» را توقیف کرد
در پی بالا گرفتن تنشهای نظامی در جنوب ایران، منابع خبری از تبادل آتش میان یگانهای دریایی و هوایی رژیم ایران و ایالات متحده در محدوده تنگه هرمز و دریای عمان خبر میدهند. در حالی که تهران ارتش آمریکا را به حمله به نفتکشهای خود و زیرساختهای ساحلی در قشم و میناب متهم میکند، واشینگتن این اقدامات را پاسخی به حملات پهپادی و موشکی ایران به شناورهای آمریکایی میداند؛ همزمان، توقیف یک نفتکش خارجی توسط نیروی دریایی ارتش ایران و شنیده شدن صدای پدافند در غرب تهران، بحران را به مرحله پیچیدهای رسانده است.
گزارش حملات و مقابله پدافندی در سواحل جنوب
خبرگزاری سپاه پاسداران رژیم با تأیید وقوع درگیریها در منطقه هرمزگان، جزئیات خسارات و عملیات پدافندی را به شرح زیر اعلام کرد:
-
بخشهایی از اسکله بهمن در جزیره قشم هدف قرار گرفته و پدافند هوایی در بندرعباس موفق به سرنگونی حداقل دو پهپاد دشمن شده است. همچنین در منطقه کورزین قشم یک فروند پهپاد دشمن مورد اصابت قرار گرفته است.در منطقه گچین نیز یک پهپاد در منطقهای خارج از سکونت مردم سقوط کرد. معاون استاندار و فرماندار میناب اعلام کرد به یکی از پایگاه های دریابانی شهرستان میناب حمله شده است.
نقض آتشبس و پاسخ موشکی ایران
خبرگزاری نیروی تروریستی قدس اعلام کرد ارتش آمریکا با نقض آتشبس، دو کشتی نفتکش ایرانی را هدف قرار داده است:
«ارتش آمریکا با نقض آتش بس یک کشتی نفتکش ایرانی را که در حال حرکت از آبهای ساحلی ایران در منطقه جاسک به سمت تنگه هرمز بود و همچنین یک کشتی دیگر را که در حال ورود به تنگه هرمز ، روبروی بندر فجیره امارات بود، مورد هدف قرار دادند. همزمان مناطق غیرنظامی با همکاری برخی از کشورهای منطقه در سواحل بندرخمیر، سیریک و جزیره قشم مورد تعرض هوایی قرار گرفت.
این خبرگزاری افزود: نیروهای مسلح ایران در اقدامی متقابل شناورهای نظامی آمریکا در شرق تنگه هرمز و جنوب بندر چابهار را مورد هجوم قرار داده و خسارات قابل توجهی به آنها وارد کردند.»
شنیده شدن صدای پدافند در تهران و قشم
گزارشهای میدانی و زیرنویسهای خبری حاکی از وضعیت اضطراری در پایتخت و بنادر جنوبی است:
-
تهران: در ساعت ۲۳:۵۲ پنجشنبه شب، صدای دو انفجار مهیب و به دنبال آن شلیک ممتد پدافند هوایی برای چندین دقیقه در غرب تهران شنیده شد.
-
قشم: صدای انفجارهای پیاپی در نزدیکی جزیره قشم باعث ایجاد رعب و وحشت در منطقه شده است.
توقیف نفتکش «اوشن کوی» توسط ارتش
در ادامه تنشها، خبرگزاری تسنیم صبح جمعه ۱۸ اردیبهشت از یک عملیات ویژه دریایی خبر داد. بر اساس این گزارش، تکاوران دریایی ارتش ایران نفتکش «اوشن کوی» (OCEAN KOI) را به اتهام تلاش برای ایجاد اخلال در صادرات نفت و ضربه به منافع ملی ایران در خلیج فارس توقیف کردند.
