رویترز: تنشهای تازه تلاش‌ها برای پایان جنگ آمریکا و رژیم آخوندی را پیچیده‌تر کرد، حمله متقابل در تنگه هرمز

۱۴۰۵/۳/۱۶

ارتش آمریکا پس از سرنگونی پهپادهای رژیم به سایت‌های راداری ساحلی حمله کرد

 رویترز گزارش داد تنشهای تازه، تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ میان آمریکا و رژیم آخوندی را پیچیده‌تر کرده است. محسن رضایی دستیابی به توافق را مشروط به آزادسازی ۲۴ میلیارد دلار دانست

 حمله آمریکا به سایت‌های راداری رژیم و پاسخ پاسداران

رویترز، ۱۶ خرداد، نوشت: هم‌زمان با آخرین تشدید تنشها که تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ میان آمریکا و رژیم آخوندی را پیچیده‌تر کرده است،

ارتش آمریکا اعلام کرد نیروهای این کشور روز شنبه، پس از سرنگونی پهپادهای پرتاب‌شده از سوی رژیم آخوندی به سمت تنگه هرمز، به سایت‌های راداری ساحلی رژیم حمله کردند. یک مقام آمریکایی به رویترز گفت ارتش آمریکا بر این باور است که چهار پهپاد رژیم آخوندی در حال هدف قرار دادن تردد دریایی در منطقه بوده‌اند.

سنتکام، فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا، اعلام کرد پس از هدف قرار دادن پهپادها، به سایت‌های دیده‌بانی رژیم در گوروک (Goruk) و جزیره قشم، که هر دو در تنگه هرمز قرار دارند، حمله کرده است. سپاه پاسداران اعلام کرد در تلافی این حملات، پایگاههای آمریکا در منطقه را با موشک هدف قرار داده و به چهار تانکر که قصد داشتند بدون اجازه از تنگه عبور کنند، شلیک کرده است.

 رهگیری موشکها و ادامه درگیریها در منطقه

 رسانه‌های دولتی کویت گزارش دادند پدافند هوایی این کشور حملات موشکی و پهپادی با منشأ نامشخص را رهگیری کرده است. در بحرین نیز آژیر خطر به صدا درآمد و از ساکنان خواسته شد به پناهگاهها بروند. رژیم آخوندی اعلام کرد پایگاههای آمریکا در کویت و بحرین را با موشکهای بالستیک هدف قرار داده است؛ اما ارتش آمریکا گفت شش موشک شلیک‌شده از سوی رژیم را رهگیری کرده و موشک هفتم نیز به هدف نرسیده است. این در حالیست که آمریکا و رژیم آخوندی درگیر مذاکراتی عمدتاً غیرمستقیم برای دستیابی به یک توافق موقت به‌منظور توقف جنگ سه‌ماهه بوده‌اند؛ توافقی که قرار است مسائلی از جمله برنامه هسته‌یی رژیم را به مذاکرات بعدی موکول کند. با این حال، در بحبوحه درگیریهای مکرر، دستیابی به توافق هم‌چنان دور از دسترس به نظر می‌رسد. تهران به‌عنوان بخشی از هر توافقی، خواهان دسترسی به میلیاردها دلار درآمد نفتی، معافیت از تحریم‌های صادرات نفت خام، رفع محاصره بنادر خود از سوی آمریکا و اعمال نفوذ بر تنگه هرمز است. رژیم آخوندی عملاً تنگه هرمز را، که پیش از جنگ حدود یک‌پنجم نفت جهان از آن عبور می‌کرد، مسدود کرده است. دونالد ترامپ نیز به‌دلیل افزایش قیمت بنزین، برای پایان دادن به این جنگ نامحبوب، با فشار سیاسی فزاینده‌یی در داخل آمریکا روبه‌رو است.

 اظهارات ترامپ و محسن رضایی مشاور مجتبی خامنه‌ای

رویترز نوشت: ترامپ در مصاحبه با شبکه ان‌. بی. سی گفت: با وجود آن‌که بخش بزرگی از تأسیسات تولید پهپاد و موشک رژیم نابود شده، رژیم هنوز به حدود یک‌پنجم از موشکهای خود دسترسی دارد. به نظر من، شاید حدود ۲۱ تا ۲۲ درصد از موشکهایشان باقی مانده باشد. این هنوز تعداد زیادی موشک است، اما با میزان زرادخانه‌یی که در آغاز حمله ما به رژیم آخوندی داشتند، قابل مقایسه نیست. ترامپ گفت: «کارهایی وجود دارد که آنها هرگز تصور نمی‌کردند ناچار به انجامشان شوند، اما مجبور خواهند شد آنها را انجام دهند. آنها چاره‌ای ندارند و این روند کمی زمان می‌برد». محسن رضایی، مشاور ولی‌فقیه ارتجاع، روز جمعه به سی.ان.ان گفت دستیابی به توافق صلح به آزادسازی ۲۴ میلیارد دلار از دارایی‌های مسدودشده رژیم آخوندی از سوی دولت ترامپ بستگی دارد. او هشدار داد که اگر آمریکا حملات خود علیه رژیم را از سر بگیرد، «وارد یک راهروی تاریک» خواهد شد.

جنگ موازی در لبنان و شرط حزب‌الله

رویترز درباره جنگ در لبنان نوشت: با وجود آتش‌بس‌ها، شعله‌های جنگ هم‌چنان در سراسر خاورمیانه زبانه می‌کشد. در لبنان، درگیری‌ای موازی با جنگ رژیم آخوندی در جریان است. حزب‌الله مورد حمایت رژیم روز جمعه اعلام کرد دو حمله علیه نیروهای اسراییلی در جنوب لبنان، از جمله در نزدیکی قلعه به‌وفورت که به‌تازگی تصرف شده بود، انجام داده است.

تهران آتش‌بس میان اسراییل و حزب‌الله را شرط هر گونه توافق صلح با واشنگتن برای حل و فصل جنگ دانسته است. نعیم قاسم، رهبر حزب‌الله، این هفته توافق میان اسراییل و دولت لبنان را که با میانجیگری برای توقف جنگ در لبنان انجام شده بود، رد کرد. اسراییل نیز گفته است نیروهایش در بحبوحه افزایش تنش با آمریکا، نه عقب‌نشینی خواهند کرد و نه عملیات خود را متوقف می‌کنند. نبیه بری، متحد حزب‌الله و رئیس پارلمان لبنان، روز جمعه گفت اگر نیروهای اسراییلی هم‌زمان از مناطق اشغالی خود در این کشور خارج شوند، با خروج حزب‌الله از جنوب لبنان موافقت خواهد کرد.

 

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmailPinterest

خبرهای مرتبط