آکسیوس: مقامات اطلاعاتی آمریکا درباره پایبندی رژیم ایران تردید دارند

۱۴۰۵/۳/۲۶

اخبار ایران و جهان در یک نگاه

دژخیمان رژیم ایران صبح امروز دو جوان شورشگر، جواد زمانی و ابوالفضل ساعدی را در شاهرود اعدام کردند. خانم مریم رجوی با درود به این دو شورشگر، جوانان و مردم شاهرود و سمنان را به ایستادگی در برابر جنایت‌های رژیم فراخواند و خواستار اقدام ملل متحد برای توقف اعدام‌ها شد. همزمان آکسیوس از تردید مقامات اطلاعاتی و سیاسی آمریکا نسبت به پایبندی رژیم ایران به تعهدات هسته‌ای خبر داد. ترامپ بر اجرای توافق و جلوگیری از دستیابی رژیم ایران به سلاح هسته‌ای تأکید کرد. زاکانی از دخالت گسترده ولی فقیه دیکتاتور در تدوین متن توافق سخن گفت، تخت‌روانچی جزئیاتی از یادداشت تفاهم را تشریح کرد و رویترز از ادامه کاهش قیمت نفت خبر داد.

۱- اعدام دو جوان شورشگر در شاهرود و پیام خانم مریم رجوی

صبح امروز دژخیمان دیکتاتوری دینی حاکم بر ایران، جواد زمانی و ابوالفضل ساعدی، دو تن از جوانان شورشگر شاهرود را اعدام کردند.

محمدصادق اکبری، رئیس دادگستری استان سمنان، اعلام کرد این دو جوان به اتهام «محاربه و افساد فی‌الارض»، مقابله با نظام، اخلال در امنیت، اجتماع و تبانی علیه امنیت، حمله به مراکز حکومتی، واژگون کردن خودروی پلیس و آتش زدن آن به اعدام و ضبط اموال محکوم شده بودند.

خانم مریم رجوی با درود به این دو شورشگر سربدار شده گفت جوانان برومند ایران، به‌ویژه مردم و جوانان شورشگر شاهرود و سمنان، در برابر این جنایت‌های سبعانه سکوت نخواهند کرد. ایشان تأکید کرد اعدام شورشگرانی که برای آزادی مردم و میهن خود به پا خاسته‌اند، عزم جوانان را برای مبارزه با این رژیم نامشروع جزم‌تر می‌کند.

خانم مریم رجوی بار دیگر ملل متحد را به محکومیت قاطع اعدام‌های جنایتکارانه در ایران و اتخاذ اقدامات مؤثر برای توقف اعدام زندانیان سیاسی و شورشگران فراخواند.

۲- رویترز: رژیم ایران دو تن از «لیدرهای ناآرامی‌ها» را اعدام کرد

خبرگزاری رویترز به نقل از قضاییه رژیم گزارش داد رژیم ایران دو نفر را به عنوان «لیدرهای مسلح ناآرامی‌های اوایل سال ۲۰۲۶» در شهرستان شاهرود اعدام کرده است.

در این گزارش آمده است جواد زمانی و ابوالفضل ساعدی به اتهام محاربه، افساد فی‌الارض، آسیب رساندن به اموال عمومی و خصوصی و جرایم علیه امنیت به اعدام محکوم شده بودند.

۳- آکسیوس: مقامات اطلاعاتی آمریکا درباره پایبندی رژیم ایران تردید دارند

آکسیوس به نقل از سه منبع آگاه گزارش داد جان راتکلیف، مدیر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، به ترامپ و دیگر مقامات ارشد هشدار داده است که شواهد اطلاعاتی موجود تردیدهای جدی درباره تمایل رژیم ایران به دادن امتیازات هسته‌ای مورد نظر آمریکا ایجاد می‌کند.

بر اساس این گزارش، مارکو روبیو و پیت هگست نیز در نشست‌های داخلی نگرانی‌های مشابهی مطرح کرده‌اند. آکسیوس افزود برخی ارزیابی‌های اطلاعاتی نشان می‌دهد نیات رژیم ایران با تعهدات مندرج در توافق همخوانی ندارد.

۴- ترامپ: اگر رژیم ایران به دنبال سلاح هسته‌ای برود جهنم بر سر آن فرود خواهد آمد

دونالد ترامپ در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با امیر قطر در پاریس گفت توافق با رژیم ایران به مرحله دوم وارد می‌شود و آمریکا هیچ سرمایه‌گذاری مالی در ایران انجام نخواهد داد.

ترامپ تأکید کرد توافق به صراحت اعلام می‌کند که رژیم ایران سلاح هسته‌ای نخواهد داشت و اگر به دنبال دستیابی به آن باشد «جهنم بر سر ایران خواهد بارید». وی افزود مرحله دوم توافق از نظر او آسان‌تر خواهد بود.

۵- زاکانی: متن توافق ۲۵ بار توسط ولی فقیه دیکتاتور ویرایش شده است

زاکانی، شهردار رژیم در تهران، اعلام کرد متن توافق ۱۴ بندی با آمریکا ۲۵ بار میان مسئولان و ولی فقیه دیکتاتور رفت و برگشت داشته و بارها ویرایش شده است.

وی گفت:  ولی فقیه دیکتاتور درباره بندهای مختلف سؤالات متعددی مطرح کرده و پاسخ‌ها به صورت مکتوب ارائه شده است. زاکانی افزود در صورت مشاهده هرگونه اقدام خصمانه از سوی آمریکا، رژیم ایران حق برخورد متقابل را برای خود محفوظ می‌داند.

۶- تخت‌روانچی: بعد از امضای تفاهم، مذاکرات هسته‌ای آغاز می‌شود

تخت‌روانچی، معاون وزیر خارجه رژیم، اعلام کرد در یادداشت تفاهم تأکید شده که جنگ در همه جبهه‌ها پایان یافته و دیگر نباید جنگی وجود داشته باشد.

وی گفت: سوئیس محل امضای توافق خواهد بود اما هنوز مشخص نیست امضا به صورت حضوری یا الکترونیکی انجام شود. تخت‌روانچی افزود پس از امضای تفاهم، مذاکرات درباره موضوعات هسته‌ای از جمله غنی‌سازی، ذخایر اورانیوم و نیازهای هسته‌ای رژیم ایران آغاز خواهد شد.

۷- رویترز: قیمت نفت به پایین‌ترین سطح سه ماه گذشته رسید

رویترز گزارش داد در حالی که بازارهای جهانی در حال ارزیابی چشم‌انداز ازسرگیری صادرات نفت از طریق تنگه هرمز هستند، قیمت نفت روز سه‌شنبه به پایین‌ترین سطح خود در سه ماه گذشته رسید.

بر اساس این گزارش، نفت برنت با یک دلار و ۷۰ سنت کاهش به ۸۱ دلار و ۴۷ سنت در هر بشکه و نفت خام آمریکا با یک دلار و ۸۹ سنت کاهش به ۷۸ دلار و ۸۶ سنت رسید.

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmailPinterest

خبرهای مرتبط