برشی به یکماه اعتراض و خشم اجتماعی

طی یکماه گذشته ایران شاهد نارضایتی‌های گسترده اجتماعی و صنفی بوده 

طی یکماه گذشته از کارگران و بازنشستگان گرفته تا دانشجویان، پرستاران و سایر اقشار اجتماعی و خانواده‌های زندانیان، با مطالبات گوناگون به خیابان‌ها آمدند و صدای اعتراض خود را بلند کردند.

کارگران با ۶۰ مورد اعتراض، هم‌چنان پیشتاز سایر اقشار معترض هستند

مطالبات اصلی کارگران شامل وضعیت نامشخص شغلی، ماه‌ها حقوق و مزایای پرداخت‌نشده، مشکلات بیمه‌ای، اخراج از کار و بیکاری گسترده بود.

کارگران پتروشیمی، پالایشگاه‌ها، سکوهای نفتی پارس جنوبی و عسلویه، و معادنی نظیر مس درخشان تخت گنبد و طزره، دست به اعتصاب و تجمع زدند.

کارخانجات فولاد اهواز، داربست‌بندان فولادسازی یزد، و کارگران شرکت‌های ریسندگی مانند پشم‌بافی ایران برک رشت نیز به این موج پیوستند.

عدم اجرای کامل طرح طبقه‌بندی مشاغل، تعلیق نیروها و عدم همسان‌سازی حقوق، از دیگر دلایل این اعتراضات گسترده بود که نشان از عمق بحران در بخش تولیدی کشور دارد.

بازنشستگان با ۴۵ مورد اعتراض  در رده دوم معترضان پس از کارگران قرار دارند.

 بازنشستگان تامین اجتماعی، مخابرات و فولاد علیه عدم اجرای صحیح متناسب‌سازی حقوق، سطح پایین مزایا، عدم دریافت معوقات و حذف بیمه‌های تکمیلی و درمانی به خیابان‌ها آمدند. اما آنچه اعتراضات بازنشستگان را متمایز می‌کرد، شعارهای قدرتمند آن‌ها علیه اعدام و در حمایت از زندانیان سیاسی بود. شعارهایی مانند «نه به اعدام»، «تا لغو حکم اعدام، ایستاده‌ایم تا پایان»

تظاهرات یک ماهه اخیر دانشجویان و خانواده‌های زندانیان محکوم به اعدام قرار داشتند.

دانشجویان به حضوری شدن امتحانات و کیفیت پایین غذا،

  • پرستاران در تهران، سنندج، شیراز و یزد به تبعیض در پرداخت‌ها، معوقات مزدی و شرایط بد معیشتی اعتراض کردند. شعار «پرستار می‌میرد، ذلت نمی‌پذیرد» گویای وضعیت بغرنج این قشر است.
  • نانوایان البرز به نرخ پایین نان و کشاورزان کرخه به قطع حقابه خود اعتراض کردند.

همچنین در این ماه اعتراضات، تجمع خانواده‌های زندانیان سیاسی محکوم به اعدام در اصفهان و مقابل زندان قزلحصار بود.

در اصفهان در پی با خبر شدن مردم اجرای حکم اعدام ابوالفضل سپاهی بادجانی و امیرحسین صفری حسین آبادی در ملاء عام به میدان آمدند و با نیروهای سرکوبگر به درگیری پرداخته و به جلادان شعار بی شرف بی شرف دادند.

اعتراض مردم مهاباد به کشته شدن سیاوش الک،

  • تجمع بیماران خودایمنی به دلیل افزایش قیمت دارو،

اعتراضات گسترده حواله‌داران خودرو و مسکن نیز، از دیگر نشانه‌های بحران‌های عمیق اقتصادی و اجتماعی در ایران است.

این ۱۵۸ حرکت اعتراضی در یک ماه، گواهی بر این حقیقت است که نارضایتی‌ها در ایران به نقطه‌ای جوشان نزدیک شده است.

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmail

خبرهای مرتبط