افزایش قیمت بنزین و صفهای طویل در شهرها، جنگ باندهای حکومتی را دامن زده است

۱۴۰۵/۵/۲۱

اخبار ایران و جهان در یک نگاه

ورود دادستانی هرمزگان برای کنترل بحران بنزین و افزایش سهمیه سوخت‌گیری با کارت آزاد، نتوانسته صف‌های طولانی سوخت را کاهش دهد. هم‌زمان، افزایش قیمت بنزین به موضوعی چالش‌برانگیز میان مجلس و دولت تبدیل شده و نمایندگان مجلس نسبت به پیامدهای اقتصادی و بحران صف‌های بنزین در شهرهایی چون بندرعباس و بیرجند هشدار داده‌اند.

در عرصه بین‌المللی، دونالد ترامپ ضمن ابراز بی‌اعتمادی به حکومت ایران، بر تسلط کامل آمریکا بر تنگه هرمز تأکید کرد. هم‌چنین حملات حوثی‌ها در تنگه باب‌المندب منجر به کشته شدن شش نفر شد و در حادثه‌یی دیگر، هلیکوپتر نظامی آمریکا به سکان یک کشتی در دریای عمان شلیک کرد. در تحولات طبیعی جهان نیز زلزله ۷.۴ ریشتری در کلمبیا صدها کشته و بیش از ۱۳۰۰ مصدوم بر جای گذاشت و اعلام وضعیت فاجعه ملی را به همراه داشت. از سوی دیگر، وقوع نخستین خورشیدگرفتگی کامل در بخش‌هایی از اروپا از سال ۱۹۹۹ ثبت شد و هشدارهای ایمنی پزشکی درباره خطر آسیب چشمی صادر گردید.

۱. افزایش قیمت بنزین و صفهای طویل در شهرها

 رسانه‌های حکومتی از ورود دادستانی رژیم برای کنترل بحران بنزین خبر دادند. روزنامه حکومتی صبح ساحل هرمزگان نوشت: با وجود اعلام دادستانی هرمزگان مبنی بر عرضه بدون محدودیت بنزین در جایگاه‌های سوخت استان، و همچنین افزایش سهم سوخت‌گیری با کارت آزاد از ۱۵ به ۳۰ لیتر، همچنان صف‌های طولانی در مقابل جایگاه‌های سوخت دیده می‌شود.این در حالی است که انتظار می‌رفت با اجرای این تصمیمات، روند سوخت‌گیری تسهیل و از حجم صف‌ها کاسته شود. مردم در اوج گرمای هوا، ساعت‌ها در صف‌های طولانی بنزین منتظر می‌مانند؛ صف‌هایی که حالا به یک معضل تکراری تبدیل شده‌اند.

۲. مخالفت نمایندگان مجلس با تکرار سیاست افزایش قیمت بنزین روزنامه حکومتی نوبنیاد ۲۰ مرداد نوشت: گرانی فقط به قیمت کالاهای اساسی محدود نمی‌شود. بنزین نیز بار دیگر به یکی از نقاط اختلاف مجلس و دولت تبدیل شده است. متفکرآزاد، عضو هیأت‌رئیسه مجلس، بیانیه‌ای را در روز ۱۸ مرداد قرائت کرد که به امضای اکثریت نمایندگان رسیده بود؛ بیانیه‌ای خطاب به پزشکیان که محور اصلی آن مخالفت با تکرار سیاست افزایش قیمت بنزین بود.

۳. ابراز نگرانی اعضای مجلس ارتجاع از تشدید بحران بنزین و صفهای طولانی اعضای مجلس ارتجاع از تشدید بحران بنزین و صفهای طولانی ابراز نگرانی می کنند:

مجلس ارتجاع ـ گودرزی ـ تلویزیون رژیم ـ ۱۹ مرداد ۱۴۰۵ احمد مرادی: «استان هرمزگان در جوار و در نزدیکی تنگه هرمز خب توقع مردم این است که در این آب و هوای گرم و این شرایطی که واقعا وجود دارد شب‌ها در اجتماعات مردمی حضور دارند و در روزها متأسفانه باید در صف طویل بنزین قرار بگیرند و از ما سؤال می‌کنند چرا باید مردم استان هرمزگان این مشکلات را در حوزه بنزین داشته باشند خب جناب آقای دکتر حاجی بابایی عزیز من خواهش می‌کنم محضر جنابعالی به دولت تذکر جدی بدهند که این شرایط و این وضعیت استان هرمزگان را ان‌شاءالله مرتفع بکنند و حل بکنند»

مجلس ارتجاع ـ هاشمی ـ تلویزیون رژیم ـ ۱۹ مرداد ۱۴۰۵ حسن هاشمی: «همان گونه که دوستان اشاره کردند واقعا در بیرجند ما گرفتار صف‌های طولانی بنزین هستیم مردمی که نهایت وفاداری را به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در این استان داشتند اما امروز درگیر صف‌های طولانی پرمشقت در بحث بنزین هستند و واقعا طاقت مردم در این خصوص در واقع دیگر پذیرای این مشکلات نیست واقعا من ماندم که این صف‌های طولانی بنزینی که در اینجا وجود دارد و مردم دیگر طاقت ندارند»

۴. اظهارات دونالد ترامپ درباره عدم اعتماد به ایران و کنترل بر تنگه هرمز دونالد ترامپ، در برگشت از ایالت اوهایو، در فرودگاه، به خبرنگاران گفت:‌ من به ایران، اعتماد ندارم. من آخرین کسی هستم که، به ایران، اعتماد کند. آنها مْدام به من دروغ گفته‌اند. ما در حال حاضر، کنترل ِ کامل، بر تنگه هرمز داریم. آنها کنترل ندارند، ما کنترل داریم. در نقطه‌ای، شاید آنها کاری انجام دهند، و سپس نابود شوند. رئیس جمهور آمریکا افزود: ما کشوری داریم که ۵۰ سال، قلدر خاورمیانه بوده است. آنها دیگر، قلدر خاورمیانه نیستند.

۵. کشته شدن شش نفر در حمله حوثی‌های تحت حمایت رژیم ایران به یک کشتی آسوشیتدپرس، به نقل از مقامات ِ دولت قانونیِ یمن، گزارش داد: شش نفر، براثر حمله حوثیهایِ تحت حمایت رژیم ایران، به یک کشتی، در تنگه بابْ المندب، کشته شدند. کشته‌شدگان، شامل چهار خدمه و دو عضو نیروهای مقاومت ِ ملی، متحد دولت قانونیِ یمن بوده‌اند. آسوشتدپرس افزود: : این اولین تلفات جانیِ حملات حوثی‌ها، به کشتی‌هایِ یمنی است.

۶. حمله هلیکوپتر نظامی ارتش آمریکا به سکان یک کشتی در دریای عمان رویترز، شامگاه سه شنبه ۲۰ مرداد، به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد:‌ پس از آنکه یک کشتی، در دریای عمان، هشدار نیروهایِ اجرا کنندة محاصره دریاییِ بنادر ایران را، نادیده گرفت، هدف ِ حمله قرار گرفت. یک هلی کوپتر ِ نظامیِ ارتش آمریکا، به سمت سْکان این کشتی، شلیک کرد. رویترز افزود: این کشتی، با پرچم پاناما حرکت می کرد ،و هیچ گزارش فوری، از تلفات جانی، منتشر نشده است.

۷. وقوع زمین‌لرزه ۷.۴ ریشتری در غرب کلمبیا و اعلام وضعیت فاجعه ملی یک زمین‌لرزه به قدرت ۷ و ۴دهم ریشتر، امروز چهارشنبه، غرب کلمبیا را لرزاند. این زمین لرزه، خسارات گسترده‌ای به بار آورد، و لرزش‌های آن، در بوگوتا، پایتخت کلمبیا، و کشورهای همسایه، احساس شد. بر اساس آخرین گزارش‌ها، تاکنون صدها تن، جان باخته، و بیش از ۱۳۰۰ تن، مصدوم شده‌اند. ده‌ها ساختمان، فرو ریخته و بیش از ۱۵۰۰ خانه، دچار خسارت شده‌اند. دولت کلمبیا، وضعیت ِ "فاجعه ملی" اعلام کرده، و عملیات امداد و نجات، برای یافتن افراد ِ زیر آوار، همچنان ادامه دارد. همچنین، فعالیت شش فرودگاه، در پی این زلزله، متوقف شده است.

۸. وقوع خورشیدگرفتگی کامل در اروپا و هشدار آژانس فضایی درباره ایمنی چشم امروز ۲۱ مرداد، یک خورشیدگرفتگیِ کامل، در بخش‌هایی از اروپا، از جمله گرینلند، ایسلند، شمال اسپانیا و بخش کوچکی از شمال شرق ِ پرتغال، رخ خواهد داد. این، اولین خورشیدگرفتگیِ کامل، در مناطق اصلی اروپا، از سال ۱۹۹۹ خواهد بود. در این رویداد، ماه، بین خورشید و زمین قرار می‌گیرد، و به طور کامل، قرص ِ خورشید را می‌پوشاند، که باعث می‌شود، آسمان برای لحظاتی تاریک شود. این پدیده، حداکثر تا ۲ دقیقه و ۱۸ ثانیه، طول خواهد کشید. آژانس فضاییِ اروپا هشدار داد: تماشایِ مستقیم خورشید، بدون محافظ چشم، در تمام مراحل خورشیدگرفتگی، بسیار خطرناک است، و می‌تواند، به چشم، آسیب ِ جدی وارد کند. برای مشاهده این خورشیدگرفتگی، باید عینک‌های مخصوص، با فیلترهایِ استاندارد بین‌المللی استفاده شود.

لینک های مرتبط:

وزیر دفاع پاکستان: ایران و آمریکا به توافق نزدیک شده‌اند | سیمای آزادی

بشار اسد دیکتاتور خونریز سوریه در یک محاکمه غیابی به اعدام محکوم شد | سیمای آزادی

 

 

 

 

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmail

خبرهای مرتبط