کانادا ۵ مقام ارشد رژیم ایران را به‌دلیل نقش در انسداد تنگه هرمز تحریم کرد

۱۴۰۵/۵/۲۴

اخبار ایران و جهان در یک نگاه

۱- کانادا ۵ مقام ارشد رژیم ایران را تحریم کرد
دولت کانادا پنج تن از مقام‌های ارشد نظامی و سیاسی رژیم ایران را در فهرست تحریم‌های خود قرار داد. این افراد به‌دلیل نقششان در بستن تنگه هرمز و جلوگیری از حق دریانوردی تحریم شده‌اند. افراد تحریم‌شده عبارتند از:
پاسدار علی عبداللهی، فرمانده قرارگاه مرکزی سپاه پاسداران که اخیراً به ریاست ستاد کل نیروهای مسلح رژیم منصوب شده است؛
ابراهیم ذوالفقاری، سخنگوی قرارگاه مرکزی سپاه پاسداران؛
ابراهیم عزیزی، رئیس کمیسیون امنیت مجلس رژیم؛
شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش تحت امر ولی‌فقیه؛
و حمید حسینی، رئیس هیئت‌مدیره و سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی.
تحریم‌های کانادا معامله با این افراد را ممنوع می‌کند و هرگونه دارایی آنها در کانادا را مسدود خواهد کرد. همچنین طبق قانون مهاجرت، ورود این افراد به کانادا ممنوع است.
کانادا تاکنون ۲۳۲ مقام و ۲۶۰ نهاد رژیم ایران را تحریم کرده است.

۲- حمله موشکی حوثی‌ها به بندر مخا؛ ۴ غیرنظامی کشته شدند
دولت به‌رسمیت‌شناخته‌شده بین‌المللی یمن اعلام کرد حملات موشکی حوثی‌ها به شهر بندری مخا در دریای سرخ، چهار شهروند را کشته است.
رویترز نوشت حوثی‌های وابسته به ایران روز جمعه شش فروند موشک بالستیک به سمت بندر مخا شلیک کردند که بر اثر آن دست‌کم چهار غیرنظامی کشته شدند. رویترز افزود حوثی‌ها به‌عنوان یک جبهه کلیدی در جنگ ایران و آمریکا ظهور کرده‌اند و این وضعیت احتمال بازگشت به درگیری‌های گسترده در یمن را افزایش داده است.

۳- ادعای حوثی‌ها درباره حمله پهپادی به تأسیسات آرامکو
حوثی‌های یمن اعلام کردند یک تأسیسات شرکت آرامکو در شهر نجران عربستان را با پهپاد هدف قرار داده‌اند. خبرگزاری صبا وابسته به این گروه روز جمعه به نقل از یک منبع نظامی این خبر را منتشر کرد.
رویترز نوشت هیچ تأیید فوری از سوی مقام‌های عربستان یا شرکت آرامکو درباره این حمله ارائه نشده و مشخص نیست آیا به این تأسیسات خسارتی وارد شده است یا خیر.

۴- اختلاف در مجلس ارتجاع بر سر توافق درباره تنگه هرمز
صابرین نیوز، وابسته به سپاه پاسداران، نوشت وزارت خارجه رژیم نامه‌ای جنجالی درباره تنگه هرمز به مجلس فرستاده است.
مجتبی یوسفی، عضو هیئت‌رئیسه مجلس، گفت: «وزارت خارجه وسط جنگ به ما نامه دادند قانون تنگه هرمز را در مجلس تصویب نکنید تا ما با طرف عمانی تفاهم‌نامه بنویسیم.»

۵- پزشکیان: گرانی طبیعی است؛ نمی‌توانیم نفت بفروشیم
پزشکیان گفت: «گرانی طبیعی است. درآمد کم شده و نمی‌توانیم نفت بفروشیم.»

۶- دبیرخانه شورای ملی مقاومت: تشدید فشار بر زندانیان سیاسی در اوین
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران در اطلاعیه ۲۳ مرداد اعلام کرد دژخیمان رژیم آخوندها با محروم کردن زندانیان سیاسی در بند ۷ زندان اوین از هرگونه وسیله خنک‌کننده، آن هم در گرمای بالاتر از ۴۰ درجه، این بند را به جهنمی برای زندانیان تبدیل کرده‌اند.
در این اطلاعیه آمده است زندانیان این بند از حداقل امکانات زیستی و بهداشتی محروم هستند و هجوم حشرات بیداد می‌کند. همچنین برای اعمال فشار حداکثری بر زندانیان سیاسی، آنها را در میان زندانیان جرائم عمومی قرار می‌دهند.
در یک نمونه دیگر، حجت علیزادگان، زندانی هوادار سازمان مجاهدین، که از زندان یزد به زندان سراوان تبعید شده، تحت فشارهای مضاعف قرار گرفته است.
دبیرخانه شورای ملی مقاومت افزود: «در یک اقدام جنایتکارانه، اطلاعات آخوندی، عاطفه حسنی، خواهر محمد حسنی، زندانی سیاسی هوادار مجاهدین خلق ایران را دستگیر کرده و آزادی او را به کوتاه آمدن برادرش از مواضع سیاسی خود مشروط کرده است.» عاطفه حسنی اکنون در زندان فردیس کرج محبوس است.
در جنایتی دیگر، پدر شورشگر شهید عباس اکبری فیض‌آبادی به‌دلیل دادخواهی خون فرزندش دستگیر و به سه سال حبس محکوم شده و در زندان نایین محبوس است.
مقاومت ایران بار دیگر شورای حقوق بشر، کمیسر عالی حقوق بشر و گزارشگر ویژه ملل متحد در مورد ایران و عموم مراجع مدافع حقوق بشر را به محکومیت فوری فشارهای وحشیانه علیه زندانیان سیاسی فراخواند و بر ضرورت بازدید هیئت حقیقت‌یاب بین‌المللی از زندان‌های رژیم آخوندی تأکید کرد.

۷- آخوند احمد خاتمی: گزینه سوم، مقاومت فعال و دیپلماسی هوشمندانه است
آخوند احمد خاتمی در جمعه‌بازار تهران گفت: «در رابطه با جنگ و صلح سه گزینه مطرح است. یک گزینه می‌گوید فقط جنگ، فقط بزنید، درب و داغانشان کنید. گزینه دوم گزینه‌ای است که می‌گوید "فقط صلح و لاغیر" که این روزها به دهان بعضی‌ها خیلی مزه کرده و دم‌به‌دم سخنرانی می‌کنند. گزینه سوم یعنی مقاومت فعال و دیپلماسی هوشمندانه. در فقه این همان آتش‌بس است.»

۸- آخوند علم‌الهدی: مخالفان جنگ در زمین دشمن حرکت می‌کنند
آخوند علم‌الهدی در جمعه‌بازار مشهد، با ابراز نگرانی از افزایش مخالفت‌ها با جنگ‌افروزی رژیم، گفت: «آنهایی که مرتب نقد می‌کنند، با جنگ مبارزه می‌کنند و می‌گویند چرا باید همه‌چیزمان را بدهیم، انرژی هسته‌ای را برای چه می‌خواهیم، هرمز و تنگه را برای چه می‌خواهیم و باید آنها را رها کنیم، در زمین دشمن حرکت می‌کنند.»
علم‌الهدی افزود: «اینکه امروز بگوییم برای حفظ وحدت باید حوادثی را نادیده گرفت و دستگاه‌های امنیتی و انتظامی نیز در مقابل این مسئله بی‌مسئولیت و بی‌تفاوت برخورد کنند، وحدت نیست؛ این یک آتش زیر خاکستر دشمن است.»

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmail

خبرهای مرتبط