تعطیلی خط لوله نفت عربستان پس از حملات پهپادی از عراق

تعطیلی خط لوله نفت عربستان پس از حملات پهپادی از عراق

حمله پهپادی به خط لوله نفت شرق به غرب عربستان

۱۴۰۵/۶/۲۱

در پی حملات پهپادی از خاک عراق به تأسیسات نفتی عربستان، خط لوله راهبردی شرق به غرب این کشور تعطیل شد. هم‌زمان عراق تحقیقات گسترده‌ای برای شناسایی عاملان حملات آغاز کرده و فرمانده عملیات میسان را برکنار کرده است.

به گزارش وال‌استریت ژورنال، به‌دنبال حمله پهپادی که از عراق به ایستگاه‌های پمپاژ نفت در عربستان صورت گرفت، عربستان خط لوله اصلی نفت را که از شرق به غرب این کشور کشیده شده و مسیری جایگزین برای ادامه صادرات نفت در صورت بسته‌شدن تنگه هرمز بود، تعطیل کرد.

وال‌استریت ژورنال: حملات پهپادی متعدد دلیل تعطیلی خط لوله نفت عربستان است

وال‌استریت ژورنال افزود: دلیل تعطیلی این خط لوله، حملات پهپادی متعدد از عراق به این خط لوله است. ظرفیت انتقال روزانه نفت توسط این خط لوله تا ۷ میلیون بشکه در روز است و نفت را از کانون اصلی تولید در خلیج فارس به بندر ینبع در دریای سرخ، در فاصله ۱۲۰۰ کیلومتری، منتقل می‌کند.

یک مقام عربستان گفت حملات پهپادی روز پنجشنبه چندین ایستگاه پمپاژ را هدف قرار داده است.

در ادامه گزارش وال‌استریت ژورنال آمده است: علی الزیدی، نخست‌وزیر عراق، دستور آغاز تحقیقات درباره حملات پهپادی از عراق به خاک عربستان را صادر و اعلام کرد علیه هر فردی که در این ماجرا دست داشته باشد، اقدامات قانونی انجام خواهد داد. سخنگوی ارتش عراق نیز گفت: دولت هیچ‌گونه فعالیتی را که روابط عراق با کشورهای برادر و دوست را در معرض خطر قرار دهد، تحمل نخواهد کرد.

عربستان حمله به خط لوله شرق به غرب را محکوم کرد

وزارت خارجه عربستان روز ۲۱ شهریور اعلام کرد: هدف قرار دادن خط لوله «شرق به غرب» در مناطق ریاض و مدینه توسط چندین پهپاد پرتاب‌شده از عراق را به شدیدترین وجه محکوم می‌کند. این حملات منجر به بروز جراحات و خساراتی شد که عربستان هم‌اکنون در حال ترمیم و جبران آن است.

برکناری فرمانده عراقی پس از تأیید منشأ حملات پهپادی

به گزارش رویترز در ۲۱ شهریور، دفتر نخست‌وزیر عراق اعلام کرد یک فرمانده نظامی عراقی، بامداد شنبه پس از آن‌که تحقیقات تأیید کرد جدیدترین حملات پهپادی علیه عربستان از خاک عراق صورت گرفته است، از سمت خود برکنار شد.

این فرمانده هدایت عملیات در استان میسان در جنوب عراق را بر عهده داشت. گزارش رویترز تأیید می‌کند که پس از مشخص‌شدن منشأ حملات، فرمانده عملیات میسان برکنار شده است.

عملیات گسترده عراق برای تعقیب عاملان حمله

رویترز در ۲۱ شهریور نوشت: بعد از اعلام حمله به خط لوله نفت شرق به غرب عربستان از طریق پهپادهای شلیک‌شده از خاک عراق، دو منبع امنیتی عراقی روز شنبه به رویترز گفتند: عملیاتی گسترده برای تعقیب عاملان حمله به عربستان در جریان است.

منابع همچنین گفتند: در پی حملات پهپادی به عربستان از خاک عراق، مقامات عراقی به‌عنوان یک اقدام احتیاطی، دستور تعطیلی گذرگاه مرزی شلمچه میان عراق و ایران را صادر کرده‌اند. رویترز نیز تعطیلی شلمچه را به‌عنوان اقدامی احتیاطی در پی حملات پهپادی و هم‌زمان با عملیات شناسایی و دستگیری عاملان گزارش کرده است.

خط لوله شرق به غرب؛ مسیر جایگزین تنگه هرمز

خط لوله شرق به غرب عربستان یکی از مسیرهای مهم انتقال نفت این کشور به دریای سرخ و مسیری جایگزین برای صادرات نفت در صورت اختلال در تنگه هرمز محسوب می‌شود. وال‌استریت ژورنال گزارش داده است که این خط لوله پس از چندین حمله پهپادی از عراق تعطیل شده است.

بیشتر بدانیم:

رویترز: سپاه پاسداران راهنمایی مستقیم عملیات ساحلی حوثی‌ها را برعهده داشته است

ترامپ و آسوشیتدپرس؛ فشار آمریکا بر ایران و تنگه هرمز

 

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmail

نظر و پیشنهاد شما

برای بهبود وب‌سایت سیمای آزادی، دیدگاه و پیشنهاد خود را با ما در میان بگذارید.

خبرهای مرتبط