رد پای آبان ـ قسمت اول ـ یک فراز آینده ساز تاریخ در حافظه جمعی مردم ایران
۱۴۰۴/۸/۲۴
در میان صفحات پر التهاب تاریخ ایران، روزهایی هستند که مسیر سرنوشت رو تغییر دادن، روزهای پایانی آبان ماه ۹۸ از جمله اون روزهاست. آبان نه یک ماه که یک فراز آینده ساز تاریخ در حافظه جمعی مردم ایران است، اعتراضی که در واکنش به افزایش قیمت سوخت شعلهور شد ولی بهسرعت به قیامی برای سرنگونی در ۲۰۰ شهر ایران تبدیل شد.
شب با گلوی خونین خوانده است دیگرگاه
دریا نشسته سرد
یک شاخه در سیاهی جنگل به سوی نور
فریاد میکشد
تاریخ رو کسانی میسازن که جسارت ایستادن در برابر تاریکی را دارن، اونهایی که لباس رزم به تن کرده، با مشعلی در دست به جنگ با سیاهی میرن. استمرار مقاومت در برابر ظلم بر آمده از اراده انسانهایی بوده که فهمیدن باید خودشون منادی راه رهایی باشن.
در پس خیزشهای بزرگ در کشور ما هم ریشههایی نهفته است، این خیزشها محصول بذری است که در دل سالیان نبرد کاشته شده و سرانجام در آبان ۹۸ به شکلی آتشین خودش رو در صحن خیابان آشکار کرد.
قیام آبان نقطه بلوغ استراتژی کانون شورشی در مبارزه با دیکتاتوری آخوندی بود. کانونهای شورشی با شکستن طلسم اختناق، خشم انفجاری مردم رو در قامت یک قیام رادیکال متبلور کردن.
تو سالهای اخیر و بهطور خاص بعد از اعتراضات دیماه ۹۶، مفهوم کانون شورشی در ادبیات مجاهدین برای توصیف هستههای عملیاتی و مقاومت در داخل کشور به کار گرفته شد. این کانونها هدفشون انجام عملیاتهای تاثیرگذار علیه مراکز سرکوب و نمادهای حکومتی هست تا جو سکوت و اختناق در جامعه رو بشکنن. در قیام آبان کانونهای شورشی نقشی محوری در تبدیل اعتراضات اولیه به یک خیزش گسترده و رادیکال ایفا کردن.
هیچ قیامی در یک روز متولد نمیشه، هر شعار ادامه فریادی است که سالها پیش از اون در تاریکی طنین انداخته، هر خیزش امتداد رویایی است که نسلهای پیش به اون ایمان داشتن و در حقیقت قیام آبان نه یک رویداد منفرد بلکه حلقهای حیاتی در زنجیرهٔ مبارزهیی است که در میهن ما جریان داره.
امروز رد پای آبان در آتش زیر خاکستری که در کمین شعله کشیدن است، همچنان باقی است، امتداد این مسیر رو میشه توی عملیاتهای مکرر کانونهای شورشی در سراسر ایران دید که چطور با ارادهای تسلیم ناپذیر نبرد برای آزادی رو ادامه میدن. بله این نبرد ادامه داره تا روزی که قیام سازمانیافته و قهرآمیز از قلب مقاومت فوران کنه و به پیروزی نهایی و رهایی ایران منتهی بشه.
