مواضع رژیم در برابر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ـ روی خط ایران ـ قسمت اول و دوم

روی خط ایران ـ مواضع رژیم در برابر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ـ قسمت اول ـ ۲۶شهریور۱۴۰۰

گفتگو با اسحاق علی نژاد

جلسه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز به پایان رسید. در این جلسه چه گذشت؟

اسحاق علی نژاد: اولا قطعنامه‌ای علیه رژیم ندادند. سه بیانیه صادر شد. یکی را آمریکا و دیگری را اتحادیه اروپا و سومی را سه کشور بزرگ اروپا یعنی تروئیکا فرانسه آلمان و انگلستان منتشر کردند.

رافائل گروسی دو گزارش به جلسه شورای حکام ۳۵ عضوی ارائه کرده و دو کنفرانس مطبوعاتی برگزار کرد. در آستانه این جلسه یعنی روز یکشنبه رژیم سراسیمه گروسی را به ایران دعوت کرد.

زیرا خبرهایی بود که اگر رژیم همکاری نکند قطعنامه‌ای علیه رژیم صادر کنند که زمینه ساز فرستادن پرونده رژیم به شورای امنیت باشد. رژیم واقعا شتاب زده مدیرکل آژانس را به تهران برد. در حالیکه قبلا این را رد می‌کرد.

سفر یک روزه بود آنجا با محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی رژیم ملاقات کرد. رژیم موافقت کرد که کارت حافظه دوربینهای مراقبتی راه‌اندازی شود ولی اطلاعات دوربین‌ها را به مدیر آژانس نداد و آنها را گروگان خودش گرفت که بتواند باج هسته‌ای بگیرد.

وقتی گروسی برگشت یک کنفرانس مطبوعاتی گذاشت و روز بعد هم که جلسه شورای حکام بود و بعد هم گروسی یک کنفرانس مطبوعاتی دیگر گذاشت.

حکومت آخوندی در قبال حمایت شورای حکام از گزارشهای مدیر کل آژانس و هشدارهای نمایندگان کشورهای مختلف به رژیم آخوندی برای پاسخگویی به سؤالات آژانس به‌ویژه در خصوص مکانهای اعلام نشده، واکنشی پرغیظ و استیصال نشان داد.

غریب‌آبادی، نماینده حکومت آخوندی در آژانس گفت: تأسف‌برانگیز است که به‌رغم توضیح مکتوب درباره وجود آلودگی اورانیوم تهی‌شده در یکی از مکانها، آژانس کماکان عنوان می‌دارد جمهوری اسلامی هنوز توضیحی ارائه نکرده است. بر اساس تحقیقات ما در زمینه پیشینه فعالیت‌های انجام شده در این مکان، هیچ سابقه‌ای از فعالیت هسته‌یی مشاهده نشد؛ بنابراین منشاء آلودگی اعلام‌شده توسط آژانس برای ما کاملاً ناشناخته است!

وی در ادامه با سوزوگداز از نتیجه ندادن فریبکاری رژیم، گفت: ظاهراً این رویه غلط آژانس است که هر زمان به بستن موضوعی نزدیک می‌شویم، سؤالات جدیدی مطرح می‌کند تا با فرآیندی بی‌انتها مواجه شویم. آژانس باید از سیاسی‌کاری و غیرحرفه‌یی‌گری پرهیز و مراقب مواضع و مکتوبات خود باشد

روی خط ایران ـ زمینه‌ها و زیرساخت‌های نامه ۴۰۰نخبه ایرانی در آمریکا  ـ قسمت دوم

گفتگو با دکتر زهره طالبی محقق بیماری‌های ژنتیک

مطالب مرتبط

نامه ۴۰۰تن از دانشمندان و پژوهشگران ایرانی مقیم آمریکا ـ روی خط ایران ـ قسمت اول و دوم

نمای روز- تناقض‌گویی در بن‌بست اتمی

لطفا به اشتراک بگذارید: