ایتالیا- کنفرانس بین‌المللی-ایران: فراتر از جنگ، قدرت مردم به‌عنوان راه‌حل - پائولو جنتیلونی

پائولو جنتیلونی: تغییر در ایران از طریق مردم و حمایت از مقاومت محقق می‌شود، نه جنگ یا دیپلماسی بی‌نتیجه

پائولو جنتیلونی، نخست‌وزیر پیشین ایتالیا و کمیسر سابق اقتصادی اتحادیه اروپا، طی سخنانی در نشست با حضور خانم مریم رجوی و نمایندگان شورای ملی مقاومت، با اشاره به شرایط کنونی و تضعیف موقعیت رژیم ایران تأکید کرد که نه توافقات دیپلماتیک عقیم گذشته و نه دخالت‌های نظامی هیچ‌کدام راه‌حل بحران ایران نیستند. وی راه‌حل نهایی را در دستان مردم ایران، سرنگونی استبداد و حمایت بین‌المللی از مقاومت ایران دانست.

بسیار خب، سپاسگزارم، همکاران گرامی، خانم‌ها و آقایان.

پیش از هر چیز، اجازه می‌خواهم از خانم رجوی و شورای ملی مقاومت برای این دعوت تشکر کنم. به باور من، نشست امروز ما بسیار به‌موقع برگزار می‌شود؛ زیرا ما در مقطعی زندگی می‌کنیم که حضور در اینجا در کنار برخی از دوستان اروپایی و ایتالیایی، برای تأکید بر این واقعیت بسیار حائز اهمیت است که آنچه امروز در ایران در جریان است، راه را برای یک جایگزین، برای مقاومت و برای مردم ایران باز می‌گذارد، و نه صرفاً برای جنگ و ویرانی. بنابراین، ملاقات ما در این روزها بسیار مهم است.

من فکر می‌کنم بسیاری از مردم در افکار عمومی ما از خود می‌پرسند که پیامدهای جنگ جاری چیست و این پیامدها برای ایران، برای این کشور و برای رژیم چه خواهد بود؟ آیا رژیم قوی‌تر شده است یا ضعیف‌تر؟

و این نخستین نکته‌یی است که به نظرم روشن کردن آن در این نشست و گفتگوهایمان بسیار اهمیت دارد؛ چرا که دیدگاهی وجود دارد — و گمان می‌کنم همه ما از آن آگاهیم — مبنی بر این‌که این جنگ به نوعی رژیم را قوی‌تر کرده است. همه ما تأثیر تصاویر تلویزیونی مراسم تشییع جنازه رهبر قبلی و این ایده را که رژیم اکنون دست‌کم در کوتاه‌مدت قوی‌تر از گذشته شده است، دیده‌ایم. به نظرم باید در ارزیابی این وضعیت بسیار صریح و واقع‌بین باشیم.

البته پیش از هر چیز، من فکر نمی‌کنم که جنگ و هدف قرار دادن سران رژیم، راه‌هایی برای حل این وضعیت باشند. اما در درجه نخست، ما اکنون در ایران با نوعی خلأ قدرت مواجه هستیم. قدرت حاکمه ضعیف‌تر از سالیان گذشته شده است. و رژیم احتمالاً تلاش خواهد کرد تا بیش‌از‌پیش استبدادی، سرکوبگر و دیکتاتور شود؛ هر چند که این کار آسانی نیست، زیرا سال‌هاست که استبداد و دیکتاتوری در آنجا حاکم بوده است.

در مجموع، پاسخ من به این پرسش که رژیم قوی‌تر شده یا ضعیف‌تر، این است: البته که جنگ پیامدهایی داشته است، اما باور نکنید که جنگ مردم ایران را در حمایت از رژیم، گردهم آورده است. این ادعا صحت ندارد.

شکست مسیرهای دیپلماتیک و ناتوانی جنگ در حل بحران ایران

نکته دوم؛ تغییر از کجا می‌تواند آغاز شود؟ من باید بگویم که من حتی شخصاً به نوعی در امیدها و توهمات مربوط به راه‌کارهای دیپلماتیکی که اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها ۱۰ سال پیش آزمودند، شریک بودم؛ یعنی برجام و تمام توافقاتی که توسط رئیس‌جمهور اوباما و دوست خوبم جان کری در ۱۰ سال پیش پایه‌ریزی شد. اما بدون شک کارساز نبود. بنابراین امروز، پس از گذشت ۱۰ سال، نخست باید بگوییم که این نوع مسیر دیپلماتیک کارآیی ندارد و دیگر کارساز نخواهد بود.

اما در عین‌حال، جنگ نیز راه‌حل نیست. من صداهایی از داخل ایران علیه رژیم شنیدم که خواهان جنگ بودند و امیدوار بودند که جنگ بتواند راه‌حل باشد. به باور من، واقعیت ثابت کرد که این درست نیست. مسیر دیپلماتیک موفقیت‌آمیز نبود، اما جنگ، یعنی جنگ و مداخله خارجی نیز به هیچ‌وجه یک راه‌حل نیست.

و اما تحریم‌ها؛ تحریم‌ها اثرگذار هستند. تحریم‌ها باید در چندین حوزه تقویت شوند. اما مانند همیشه، تحریم‌ها ابزار تعیین‌کننده‌ای برای حل این قبیل مسائل نیستند. ما این را در مواجهه با بسیاری از کشورها و در شرایط متعدد دیده‌ایم. ما اروپایی‌ها اکنون این موضوع را در قبال روسیه در جنگ اوکراین مشاهده می‌کنیم؛ می‌دانیم که تحریم‌ها کشورهایی را که هدف قرار می‌دهیم تضعیف می‌کنند و اگر ما در اعمال تحریم‌ها قاطع‌تر عمل کنیم، اثربخش‌تر خواهند بود. چرا که بدون شک، مشکلات و تنگناهای اقتصادی که مردم ایران با آن دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند — و بخشی از اعتراضات ژانویه گذشته نیز ناشی از آن بود — تا حدی از همین تحریم‌ها نشأت می‌گیرد. بنابراین، تحریم‌ها اثرگذارند و می‌توانند بهتر عمل کنند، اما خود به خود راه‌حل نهایی نیستند.

حمایت از مقاومت ایران؛ تنها راه تحقق آزادی و دموکراسی

می‌توان گفت راه‌حل در دستان شماست؛ در دستان مردم ایران و در گرو حمایت جامعه بین‌المللی از مردم ایران. راه‌حل دیگری وجود ندارد؛ نه مسیر دیپلماتیک، نه جنگ، و نه حتی تحریم‌ها. من موافق تحریم‌ها هستم، اما راه‌حل از دل تحریم‌ها بیرون نخواهد آمد. ما باید حمایت خود را تقویت کنیم و من بسیار خرسندم که سناتور ترتزی نقشی کلیدی در پارلمان اروپا برای حمایت از مقاومت و فعالیت‌های شما ایفا می‌کند. راه‌حل همین است.

ما کشور، فرهنگ و تمدن شما را تحسین می‌کنیم. من گمان می‌کنم ما هرگز مبارزه مردم ایران برای آزادی را فراموش نخواهیم کرد.

از این رو، برای کسانی که مانند من عاشق ایران، سنت‌های آن و کشوری هستند که چندین بار از آن بازدید کرده‌اند، آزادی، دموکراسی و حمایت از شورای ملی مقاومت، تنها راه پیش‌رو است. راهی فراتر از جنگ وجود دارد؛ و آن راهِ فراتر از جنگ، آزادی و دموکراسی است.

سپاسگزارم.

بیشتربدانیم:

ایتالیا ـ سخنرانی خانم مریم رجوی در کنفرانس: ایران فراتر از جنگ، قدرت مردم به‌عنوان راه‌حل | سیمای آزادی

اهدا کتاب بیانیه اکثریت پارلمان و سنای ایتالیا از احزاب مختلف سیاسی به خانم رجوی در محکومیت موج اعدامها و فراخوان به توقف اعدامها در ایران | سیمای آزادی

 

 

 

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmailPinterest

خبرهای مرتبط