اکسیوس: حماس برخلاف فشار رژیم ایران با طرح خلع‌سلاح ترامپ موافقت کرد

اکسیوس: حماس برخلاف فشار رژیم ایران با طرح خلع‌سلاح ترامپ موافقت کرد

گزارش اکسیوس از شکست تلاش‌های رژیم ایران برای جلوگیری از توافق حماس

۱۴۰۵/۵/۹

گزارش اکسیوس از شکست تلاش‌های رژیم ایران برای جلوگیری از توافق حماس با طرح آمریکا، ترامپ این توافق را گامی تاریخی در مسیر صلح و تشکیل دولت جدید فلسطینی توصیف کرد

پایگاه خبری اکسیوس گزارش داد گروه حماس با وجود فشارهای رژیم ایران، با طرح پیشنهادی دونالد ترامپ برای خلع‌سلاح و اجرای مراحل بعدی آتش‌بس در غزه موافقت کرده است. این توافق، به‌گفته مقام‌های آمریکایی، شکست تلاش‌های تهران برای جلوگیری از روند جدید سیاسی در غزه محسوب می‌شود.

اکسیوس: تلاش رژیم ایران برای جلوگیری از توافق ناکام ماند

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، شامگاه پنجشنبه ۸ مرداد از دستیابی «هیأت صلح» به توافقی تاریخی برای خلع‌سلاح گروه حماس خبر داد.

به گزارش اکسیوس، حماس با این توافق، علی‌رغم تلاش رژیم ایران برای ممانعت از آن، موافقت کرده است.

ترامپ در شبکه اجتماعی تروث سوشال نوشت:

«بر اساس این توافق، غزه سرانجام در اختیار یک دولت جدید فلسطینی قرار خواهد گرفت تا به مردم خود خدمت کند».

وی این توافق را «گامی عظیم به سوی صلح و امنیت پایدار» خواند و افزود:

«این توافق، گامی حیاتی در مسیر آن است که غزه سرانجام تحت اداره یک دولت جدید فلسطینی قرار گیرد؛ دولتی که برای کمک به مردم فلسطین، از نزدیک با هیأت صلح همکاری خواهد کرد».

هیأت صلح: حماس با نقشه راه اجرای آتش‌بس موافقت کرد

هیأت صلح نیز در پیامی در شبکه ایکس تأیید کرد:

«حماس با یک نقشه راه دقیق برای اجرای مراحل بعدی آتش‌بس غزه موافقت کرده است».

اکسیوس در گزارش خود فاش کرد فرماندهان ارشد سپاه پاسداران، در جریان سفر هیأتی از حماس به ایران برای شرکت در مراسم تشییع علی خامنه‌ای، از این گروه خواسته بودند که برای امضای توافق عجله نکند و «با وقت‌کشی زمان بخرد».

یک مقام ارشد آمریکایی نیز به اکسیوس گفت:

«رژیم ایران تلاش کرد حماس را متقاعد کند تا توافق را امضا نکند، اما این گروه تصمیم گرفت به توصیه ایران گوش ندهد».

خروج نیروهای اسراییلی و نظارت بر خلع‌سلاح حماس

بر اساس این توافق، همزمان با تکمیل خلع‌سلاح، نیروهای اسراییلی از غزه عقب‌نشینی خواهند کرد و «نیروی بین‌المللی ثبات» با یک نیروی پلیس جدید فلسطینی همکاری خواهد کرد. مقام‌های حماس تأیید کرده‌اند کمیته‌یی که توسط هیأت صلح ترامپ تشکیل شده، بر روند انبار کردن سلاحهای حماس نظارت خواهد کرد.

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmail

خبرهای مرتبط