پهپاد حوثی‌های یمن در نزدیکی مکه منهدم شد

پهپاد حوثی‌های یمن در نزدیکی مکه منهدم شد
۱۴۰۵/۶/۲۵

نگاهی به اخبار و رویدادهای ایران و جهان

 انهدام پهپاد حوثی‌ها در نزدیکی مکه، نشست محرمانه فرماندهان نظامی آمریکا، اسرائیل و هفت کشور عربی در آلمان، انهدام دو قایق کوچک ایرانی در تنگه هرمز، اظهارات پزشکیان درباره تحریم‌ها، هشدار اسپانیا درباره برنامه هسته‌ای ایران، هشدار مشترک سایبری آمریکا، انگلستان و هلند، اظهارات وزیر خزانه‌داری آمریکا و تأکید مصر و عربستان بر امنیت آبراه‌های منطقه.

۱- پهپاد حوثی‌های یمن در نزدیکی مکه منهدم شد

عربستان اعلام کرد:پهپاد حوثی‌های یمن در نزدیکی مکه منهدم شده است ..صبح امروز چهارشنبه گزارش داد: با گسترش درگیری‌ها در خاورمیانه، سخنگوی ائتلاف نظامی تحت رهبری عربستان در یمن روز چهارشنبه گفت پدافند هوایی عربستان یک پهپاد حوثی‌ها را در جنوب مکه پیش از ورود به حریم هوایی ممنوعه بر فراز این شهر مقدس منهدم کرده است.

سخنگوی ائتلاف، ترکی المالکی در بیانیه‌ای گفت:این پهپاد که عصر سه شنبه رهگیری شد، دومین تلاش حوثی‌ها برای هدف قرار دادن مکه پس از شلیک یک موشک بالستیک در ژوئیه ۲۰۱۷ بود .روز سه‌شنبه هشدارهای امنیتی برای مکه صادر کرد. حوثیها حمله به مکه را تکذیب کردند.

۲- نشست محرمانه فرماندهان ارشد نظامی آمریکا، اسرائیل و هفت کشور عربی در آلمان

فرماندهان ارشد نظامی آمریکا، اسرائیل و هفت کشور عربی در آلمان نشستی محرمانه برگزار کردند تا درباره جنگ با ایران و تنش‌های گسترده‌تر در منطقه گفت‌وگو کنند.

 آکسیوس:این نشست توسط برد کوپر، فرمانده سنتکام سازماندهی شده بود و هیچ یک از کشورهای شرکت‌کننده آن را به طور رسمی اعلام نکردند. سنتکام تأیید کرد که میزبان فرماندهان ارشد نظامی هشت کشور در یک کنفرانس برنامه‌ریزی‌شده در آلمان بوده است. آنها درباره تقویت همکاری‌های امنیتی در خاورمیانه گفت‌وگو کرده‌اند.در این نشست، رؤسای ستاد ارتش‌های اسرائیل، عربستان، امارات، بحرین، کویت، قطر، اردن و مصر حضور داشتند. برد کوپر به حاضران اطمینان داد که ارتش آمریکا با وجود حملات ایران به پایگاه‌های آمریکایی، نیروهای خود را از منطقه خارج نخواهد کرد. او همچنین همتایان خود را در جریان طرح آمریکا برای گسترش تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز قرار داد.

۳- انهدام دو قایق کوچک ایرانی در تنگه هرمز

مقامات آمریکایی به اکسیوس گفتند:ارتش آمریکا روز دوشنبه دو قایق کوچک ایرانی را پس از تلاش سپاه پاسداران برای سرقت یک پهپاد نیروی دریایی که در تنگه هرمز گشت‌زنی می‌کرد، منهدم کرد. ارتش آمریکا در ابتدا این حمله را فاش نکرد و رسانه‌های ایرانی آن را به عنوان حمله پهپادی به «قایق‌های ماهیگیری» معرفی کردند.

یک مقام آمریکایی گفت:پس از شناسایی این تلاش سپاه پاسداران، یک پهپاد آمریکایی دو موشک به سمت قایق‌ها شلیک کرد که آنها را منهدم و بیشتر سرنشینان آنها را کشت.

آکسیوس افزود:به طور متوسط، روزانه ۴۰ کشتی تحت هدایت و حفاظت ارتش آمریکا از تنگه عبور می‌کنند.

یک مقام آمریکایی گفت،روزانه تقریباً ۱۴ میلیون بشکه نفت از طریق این آبراه صادر می‌شود.

طی هفته گذشته،چندین کشتی حامل گاز طبیعی مایع نیز از تنگه عبور کرده‌اند.

۴- پزشکیان: تلاش می‌کنند ما را وادار به تسلیم کنند

پزشکیان طی سخنانی که روز ۲۴ شهریور از تلویزیون حکومتی پخش شد به تأثیر تحریمها اعتراف کرد و گفت: تلاش می کنند ما را وادار به تسلیم کنند.

۵- اسپانیا درباره عدم همکاری ایران با آژانس ابراز نگرانی کرد

در » ۷۰ مین« ‌‌کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی،اسپانیا طی بیانیه ای اعلام کرد: در رابطه با موضوع هسته‌ای ایران، اسپانیا عمیقاً نگران عدم همکاری این کشور با آژانس است. ما از رژیم ایران می‌خواهیم که به تعهدات قانونی الزام‌آور خود تحت توافقنامه جامع پادمان عمل کند، کاملاً با آژانس همکاری کند و تمام اقداماتی را که آژانس و شورای حکام ضروری می‌دانند، انجام دهد.

اسپانیا همچنان به جستجوی یک راه حل دیپلماتیک، سازنده و پایدار برای موضوع هسته‌ای ایران است. راه حلی که به بازگرداندن َثبات به منطقه و بازسازی اعتماد جامعه بین‌المللی کمک کند

۶- هشدار مشترک سایبری آمریکا، انگلستان و هلند درباره بدافزار جاسوسی

روز سه‌شنبه، کشورهای انگلستان، آمریکا و هلند یک هشدار مشترک سایبری صادر کردند. آن‌ها اعلام کردند که گروه‌های هکری مرتبط با دولت ایران از یک بدافزار جاسوسی به نام چوزِن بریک  استفاده می‌کنند. این بدافزار، مخالفان، فعالان و روزنامه‌نگاران را هدف قرار می‌دهد.

هکرها از طریق پیام‌های فیشینگ یعنی پیام‌های جعلی و فریبنده در پلتفرم‌هایی مانند واتس‌اپ و تلگرام، اطلاعات حساس این افراد را سرقت می کنند. هدف آن‌ها جمع‌آوری ایمیل‌ها، پیام‌ها و سایر داده‌های شخصی است. مرکز ملی امنیت سایبری بریتانیا تأکید کرده است که این حملات برای دزدیدن اطلاعات مهم از قربانیان طراحی شده‌اند. این هشدار نشان‌دهنده تلاش‌های گسترده‌تر برای مقابله با جاسوسی سایبری دولتی است.

۷- اسکات بسنت: آمریکا دیگر تهدید ایران را مدیریت نمی‌کند

اسکات بسنت وزیر خزانه‌داری امریکا در حساب ایکس خود نوشت:«رئیس‌جمهور علیه رژیمی که خود را وقف «مرگ بر آمریکا» کرده و برای انجام همین کار به‌دنبال تسلیحات هسته‌ای است، اقداماتی انجام داده که پیشینیانش مدت‌ها آن را به تعویق انداخته بودند. وی افزود: تحت رهبری ترامپ، آمریکا دیگر تهدید ایران را مدیریت نمی‌کند به آن پایان می دهد!!

۸- مصر و عربستان بر آزادی رفت‌وآمد در آبراه‌های حیاتی منطقه تأکید کردند

مصر و عربستان بر آزادی رفت و آمد در آبراههای حیاتی منطقه تأکید کردند.عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر، و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، در دیداری بر ضرورت تضمین امنیت کشتیرانی در آبراههایِ راهبردی منطقه از جمله تنگه هرمز، باب‌المندب و دریای سرخ تأکید کردند.السیسی همچنین حمایت قاطع قاهره را از اقدامات ریاض در جهت امنیت خود و دستیابی به راهکاری سیاسی برای بحران یمن اعلام کرد.

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmail

نظر و پیشنهاد شما

برای بهبود وب‌سایت سیمای آزادی، دیدگاه و پیشنهاد خود را با ما در میان بگذارید.

خبرهای مرتبط