فراسو ـ کنوانسیون ایران آزاد، از اراده سرنگونی تا معماری آینده‌ای دموکراتیک

۱۴۰۴/۹/۳

گفتگو با علیرضا جعفرزاده معاون نمایندگی شورای ملی مقاومت در واشنگتن

در این برنامه قصد داریم نگاهی داشته باشیم به کنوانسیون مهم ایران آزاد ۲۰۲۵ که اخیراً در واشنگتن و در ششمین سالگرد قیام آبان توسط دفتر نمایندگی شورای ملی مقاومت ایران در آمریکا برگزار شد. اجلاسی که هدفش ترسیم نقشه‌مسیر برای یک جمهوری دموکراتیک در ایران بود. در این گفتگو، به‌دنبال واکاوی این موضوع خواهیم بود که چگونه این کنوانسیون، مسیر پیشرفت و سرنگونی رژیم را در کنار ارائه آلترناتیوی دموکراتیک برای آینده ایران، به نمایش گذاشت. مهمان امروز ما آقای علیرضا جعفرزاده معاون نمایندگی شورای ملی مقاومت در واشنگتن هستند.

آقای جعفرزاده برای آشنایی بیشتر بینندگان گزارش کوتاهی را در مورد این کنوانسیون ایران آزاد ببینیم بعد وارد بحث در مورد مسائل مطرح شده در این اجلاس بشویم.

در روز ۲۴ آبان ۱۴۰۴، پایتخت ایالات متحده، واشنگتن، شاهد گردهمایی تاریخی و امیدبخش کنوانسیون «ایران آزاد ۲۰۲۵» بود. این اجلاس بین‌المللی، که همزمان با ششمین سالگرد قیام خونین آبان ۹۸ توسط دفتر نمایندگی شورای ملی مقاومت ایران در آمریکا برگزار شد، نه تنها یاد و خاطره شهدای راه آزادی را گرامی داشت، بلکه نقشه‌مسیر روشنی را برای برپایی یک جمهوری دموکراتیک و مبتنی بر آزادی در ایران ترسیم نمود.

خانم مریم رجوی، رئیس‌جمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران، با تأکید بر به پایان رسیدن عمر راه‌حل‌های ناکارآمدی چون مماشات و اصلاح‌طلبی، «راه‌حل سوم» را به‌عنوان تنها مسیر واقعی برای تغییر به دست مردم و مقاومت سازمان‌یافته معرفی کرد. خانم رجوی به نقش حیاتی «کانون‌های شورشی» و «ارتش بزرگ آزادی مردم ایران» در پیشبرد قیام‌ها اشاره کرده و تحقق آینده‌ای بدون شکنجه، اعدام و تبعیض را نوید داد.

این کنوانسیون فراتر از سخنرانی‌های اصلی، صحنه حضور پرشور و تأثیرگذار نمایندگان اقشار مختلف جامعه ایرانی، شامل دانشمندان، متخصصان، پزشکان، وکلا، جوانان و زنان بود. هر یک از این گروهها در پنل‌های گوناگون به طرح دیدگاهها و برنامه‌های خود برای فردای ایران پرداختند. مایک پمپئو، وزیر خارجه سابق آمریکا، رژیم ایران را «ضعیف‌تر و منزوی‌تر از همیشه» خواند و بر وجود یک آلترناتیو دموکراتیک قوی و آماده تأکید کرد. در پنل تخصصی «علوم، تکنولوژی و آینده ایران»، پروفسور مرتضی قریب و پروفسور محمد تسوجی، از توانایی‌های بی‌نظیر علمی و تخصصی ایرانیان سخن گفتند. آنها ظرفیت عظیم سرمایه انسانی مقاومت برای بازسازی ویرانی‌ها و ساختن ایرانی پیشرفته و مدرن را، که تنها در یک «محیط دموکراتیک» به بار می‌نشیند، برجسته ساختند.

سفیر کارلا سندز و پاتریک کندی نیز، با اشاره به تجربه بیش از چهل ساله مقاومت و الگوی موفق «اشرف۳»، شورای ملی مقاومت را «یک دولت در انتظار» و آلترناتیوی آماده و توانمند برای رهبری دوران گذار و ساختن آینده‌ای کثرت‌گرا و مدرن دانستند.

پیام کنوانسیون ایران آزاد ۲۰۲۵ واضح و رسا بود: مردم ایران برای تغییر آماده‌اند، آلترناتیو سازمان‌یافته و کارآمد برای رهبری این تغییر با حضور و تخصص همه اقشار جامعه وجود دارد، و اکنون زمان آن فرا رسیده است که جامعه جهانی، صدای این مقاومت را بشنود و برای حمایت از تحقق یک جمهوری دموکراتیک در ایران، آماده باشد.

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmailPinterest

خبرهای مرتبط