فراسو ـ لیست‌گذاری سپاه پاسداران در انگلستان و آخرین توطئه‌ها

۱۴۰۵/۴/۲۹

نگاهی به نقش مقاومت در لیست‌گذاری سپاه پاسداران

گفتگو با مجید حریری

بینندگان عزیز سلام بر شما. سرانجام دولت انگلستان سپاه پاسداران را لیست‌گذاری کرد. اقدامی که برخی روزنامه‌ها و ستون‌نویس‌ها اون رو دیرهنگام اما ضروری خواندند. در برنامه این هفته می‌خواهیم به این موضوع بپردازیم و نقشی که مقاومت ایران در این لیست‌گذاری داشته. در این رابطه دعوت کردیم از آقای مجید حریری که تا به سؤالات ما در این‌باره پاسخ بدهند.

بگذارید در شروع با دو سؤال شروع کنم:‌ ارزیابی شما از اهمیت و جایگاه لیست‌گذاری سپاه در این شرایط چیست و سؤال دوم این که چه پروسه‌ منجر به این لیست‌گذاری شده است؟ 

بله، اجازه بدید من هم به نوبه خودم تبریک بگم این موفقیت بزرگ رو که بعد از سال‌ها فعالیت متمرکز مقاومت ایران در لیست‌گذاری سپاه به دست اومده.

همونطور که می‌دونید در تاریخ ۲۲ تیر ماه، دولت بریتانیا سپاه رو بر اساس قانون امنیت ملی و تهدید دولتی ۲۰۲۳ به عنوان تهدید امنیت ملی این کشور اعلام کرد و اونو در فهرست گروه‌های غیرقانونی قرار داد.

همین موضوع در روز جمعه ۲۶ تیر ماه به تصویب مجلس بریتانیا رسید و پیامدهای کیفری جدیدی رو علیه این سپاه به همراه خواهد داشت. این خودِ صورت مسئله بود که در واقع روز جمعه توسط مجلس بریتانیا هم تصویب شد و در واقع به قانون اجرایی تبدیل شد.

اما اونچه که باید بهش پاسخ داد این که چطور در این شرایط این لیست‌گذاری انجام شده و اهمیتش در چی هست، از یک طرف به عملکرد جنایتکارانه سپاه پاسداران به‌خصوص در قیام دی‌ماه ۱۴۰۱ و همینطور دستگاهی که، جنگ‌افروزی‌ای که سپاه پاسداران دنبال می‌کنه برمی‌گرده در شرایط فعلی که منجر به این شد که هیچ راهی جز قطع سیاست مماشات و لیست‌گذاری سپاه باقی نموند و به این ترتیب در واقع شکافی که باقی مونده بود در کشورهای غربی بسته شد.

البته باید اضافه کنم که چون دولت انگلستان جزو اتحادیه اروپا نیست، یک پروسه طولانی‌ای طی شد که به لحاظ قانونی راه این موضوع باز بشه، چون قوانین سابق دولت انگلیس در واقع رو به گروه‌ها، گروه‌های تروریستی بود و چون سپاه پاسداران بخشی از تمامیت رژیم آخوندی هست، بخشی از حاکمیت هست، نیاز به قوانین جدیدی بود. در این مسیر هم نمایندگی شورای ملی مقاومت در انگلیس و هم کمیته ایران آزاد و آقای باب بلکمن فعالیت‌های گسترده‌ای رو انجام دادند تا پروسه قانونی این رو بتونند به نتیجه برسونند و بعد از این که این قانون تصویب شد، زمینه لیست‌گذاری سپاه فراهم شد و این موفقیت به دست اومد.

همه از جرم و جنایتهای سپاه پاسداران طی سالیان گذشته مطلع هستند. اما سؤالم از شما اینه: نقش افشاگریها و مواضع مقاومت ایران در پروسه‌یی که منجر به لیست‌گذاری سپاه پاسداران شده، چی بوده؟

بله، خب مقدمتاً خوبه که من نکات تکمیلی را در رابطه با این لیست‌گذاری را توضیح بدم که چند نکته مهم در این لیست‌گذاری هست که باید بهش توجه داشت. از جمله برخی شروع بهش اشاره می‌کنم که از نظر دولت بریتانیا چون سپاه رو تهدید امنیت کشور محسوب می‌کنه و جرم کیفری محسوب میشه، مرتکبان به ارتباط با سپاه ممکنه به حداکثر ۱۴ سال زندان محکوم بشن. این یکی از نکاتیه که هست توی این قانون بهش اشاره شده. همچنین هرگونه منفعت مادی از جمله پول از این نهاد جرم کیفری داره و مجازات مشابهی داره. همچنین افرادی که به نمایندگی از سپاه اقداماتی مانند خرابکاری انجام بدند، ممکنه بر اساس مواد قانون امنیت ملی تحت پیگرد قرار بگیرند؛ جرائمی که مجازات اونا می‌تونه حبس ابد باشه.

باز در ادامه این باید اشاره کنم به نکته که وزیر کشور گفت، نکته بسیار مهمی گفت، گفت که تنها در یک سال ام‌آی‌فایو یعنی ارگان امنیتی انگلستان حداقل ۲۰ توطئه بالقوه مرگبار تحت حمایت ایران علیه مردم در انگلیس رو شناسایی کرده. سپاه در مرکز عملیات دولت ایران قرار داره. اونا سابقه طولانی در استفاده از نیروهای نیابتی و شبکه‌های جنایی برای هدف قرار دادن مردم در خارج از کشور دارند. دولت پیش از این اقدامات شدیدی علیه ایران انجام داده و سپاه را به طور کامل و بیش از ۵۵۰ فرد و نهاد مرتبط با سپاه رو تحریم کرده.

خب این مواضع از طرف رژیم آخوندی هم واکنش‌های غیظ‌آلودی در پیش داشت؛ از جمله اینکه خبرگزاری رسمی رژیم، ایرنا، گفت که اقدام خصمانه لندن علیه سپاه، دعوت به حمایت از نهادهای ممنوعه، ابراز نظر یا باور حمایتی از اون‌ها، کمک به فعالیت‌های مرتبط با انگلیس یا دریافت منفعت مادی از جانب آن‌ها جرم تلقی میشه و متهمان ممکنه با مجازات تا ۱۴ سال زندان یا جریمه مالی روبه‌رو بشن. یعنی واکنش‌های شدیدی را از طرف دیکتاتوری آخوندی ایجاد کرد.

اما بپردازم به موضوع دیگه که شما در سؤال مطرح کردید، نقش مقاومت ایران هست در افشاگری‌ها علیه سپاه. خب ابتدا باید بگم که در طی ۴ دهه مبارزه مقاومت ایران، مجاهدین خلق ایران و شورای ملی مقاومت علیه دیکتاتوری آخوندی، در صحنه مبارزه عملی نیروهای مقاومت ایران و مجاهدین خلق درگیر بودند همواره با نیروهای سپاه پاسداران و باهاش مقابله کردند در داخل کشور. در صحنه بین‌المللی هم فعالیت گسترده‌ای علیه سپاه، مداخلات سپاه و فعالیت‌های تروریستی‌ش داشتند.

اما اون وجه اخصی که مربوط به افشاگری‌ها و آگاه‌سازی بین‌المللی هست که منجر به این لیست‌گذاری شد در سطح بین‌المللی، فعالیت‌های گسترده‌ای بوده که در طی چند دهه گذشته علیه سپاه در جریان بوده. کنفرانس‌های بین‌المللی، هزاران کنفرانس و جلسه برگزار شده تو کشورهای مختلف با نمایندگان کشورها، آکسیون‌ها و تظاهرات‌های متعددی بوده و همینطور در زمینه افشاگری‌ها، انتشار کتاب‌ها و گذاشتن کنفرانس‌های مطبوعاتی در افشای فعالیت‌های سپاه هم به طور گسترده انجام شده.

از جمله علیه هر دو تا خط سیاسی استراتژیک که سپاه و کل رژیم دنبال می‌کنه یعنی هم علیه سرکوب داخلی و غارت مردم در داخل و همینطور در مورد خط صدور بحران و تروریسم در هر دو زمینه هزاران افشاگری بوده. من برخی رو فقط اشاره می‌کنم. از جمله در مورد غارت اقتصادی، خوبه به کتاب امپراتوری اقتصادی سپاه اشاره کنیم که فکر کنم سال ۲۰۱۷ یعنی حدود ۸، ۹ سال پیش منتشر شده، یکی از مثال‌هاست که غارت اقتصادی رو با ۱۴ ارگان رو به طور مشروح درش توضیح داده شده. یا وجه دیگری که میشه بهش اشاره کرد در مورد نیروهای نیابتی از جمله آموزش تروریستی به حوثی‌ها هست در آموزش‌های دریایی یعنی یکی از راستاهایی که سپاه پاسداران انجام میده و همین الآن هم خب در بستن تنگه باب‌المندب و از این قبیل توش نقش دارن.

همینطور به تشدید تروریسم توسط سپاه پاسداران اشاره میشه هم در زمینه مداخلات نیروهای نیابتی و هم در زمینه گسترش تروریسم یا اینکه چطور سپاه و رژیم در سوریه مداخله کرد که نهایتاً به سقوط دیکتاتور سوریه منجر شد. باز افشای وجه مداخلات سایبری و سایبری سپاه هست که تشکیلات گسترده‌ای رو تو این زمینه ایجاد کرده و اخیراً هم تو رسانه‌های بین‌المللی افشا شد که بسیاری از اکانت‌های فیک، اکانت‌های قلابی توسط سپاه اداره میشه توسط سپاه پاسداران و نیروی سایبری‌ش. و در زمینه اتمی هم که گزارشات بسیار زیادی بیش از ۱۲۰، ۱۳۰ رشته افشاگری توسط مقاومت ایران انجام شده که در پشت سلاح اتمی سپاه پاسداران قرار داشته و سرتیپ پاسدار محسن فخری‌زاده مهابادی هم در رأس این دستگاه بود. در این زمینه خب سالیانه که مقاومت ایران در حال افشاگری هست و خب این افشاگری‌ها باعث باز شدن چشم جهانیان به جنایاتیه که رژیم انجام داده. این شمه‌ای بوده از فعالیتی که انجام شده؛ البته خیلی خلاصه و مختصر بود.

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmailPinterest

خبرهای مرتبط