شیلی; دستگیری آخرین متهم قتل ویکتور خارا پس از ۵۳ سال

۱۴۰۵/۵/۷

سرهنگ هاسه مازئی که در سال ۲۰۲۳ به‌صورت غیابی محکوم شده بود، پس از سال‌ها فرار دستگیر شد.

۵۳ سال پس از قتل ویکتور خارا، خواننده مبارز شیلیایی و از حامیان سالوادور آلنده، مقامات شیلی سرانجام آخرین متهم این پرونده را به‌دلیل مشارکت در این قتل دستگیر و زندانی کردند.

سرهنگ هاسه مازئی در سال ۲۰۲۳ به‌صورت غیابی به اتهام قتل ویکتور خارا و یک مرد دیگر، به ۲۵ سال زندان محکوم شده بود، اما از اجرای حکم گریخت و تا زمان دستگیری متواری بود. دستگیری او، یکی از نمادین‌ترین پرونده‌های نقض حقوق بشر در دوران ۱۷ ساله دیکتاتوری شیلی را به سرانجام رساند.

ویکتور خارا، خواننده، ترانه‌سرا و مبارز مشهور شیلیایی که با آثار و آهنگ‌های اعتراضی خود شناخته می‌شود و همچنان تأثیر عمیقی بر فرهنگ این کشور دارد، از حامیان سالوادور آلنده، رئیس‌جمهور دموکراتیک شیلی بود. او چند روز پس از کودتای سال ۱۹۷۳ که دیکتاتوری پینوشه را به قدرت رساند، دستگیر شد. خارا در ۴۰ سالگی در استادیومی در سانتیاگو ـ که بعدها به نام او تغییر یافت ـ شکنجه شد و سپس پیکر او با ده‌ها استخوان شکسته پیدا شد.

لینک های مرتبط:

ویکتور خارا ـ ساعت شنی

فرهنگنامه آزادی ـ دکتر غلامحسین ساعدی و ویکتور خارا

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmail

خبرهای مرتبط