بحران بانکی؛ اضافه‌برداشت ۸۰۰ همتی بانک‌ها و رکورد تازه تورم در ایران

بحران بانکی؛ اضافه‌برداشت ۸۰۰ همتی بانک‌ها و رکورد تازه تورم در ایران

بحران بانکی و افزایش اضافه‌برداشت بانک‌ها در ایران

۱۴۰۵/۵/۱۱

اعتراف تلویزیون حکومتی به بحران بانکی؛ اضافه‌برداشت بانک‌ها به حدود ۸۰۰ همت رسید

تلویزیون حکومتی با استناد به گزارش دیوان محاسبات، از ثبت رکوردی تازه در اضافه‌برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی خبر داد؛ موضوعی که کارشناسان اقتصادی آن را یکی از عوامل اصلی خلق پول، افزایش نقدینگی و تشدید تورم می‌دانند.

دیوان محاسبات: اضافه‌برداشت بانک‌ها به رقم بی‌سابقه ۷۹۸ هزار میلیارد تومان رسیده است

تلویزیون رژیم ـ ۱۰ مرداد ۱۴۰۵

گزارش تلویزیون حکومتی:

«ثبت یک حد نصاب تازه در اضافه‌برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی؛ ناترازی که به گزارش دیوان محاسبات، در پایان سال ۱۴۰۴ مانده آن به رقم بی‌سابقه ۷۹۸ هزار میلیارد تومان رسیده است.»

بر اساس این گزارش، افزایش اضافه‌برداشت بانک‌ها یکی از نشانه‌های تشدید ناترازی در شبکه بانکی است؛ موضوعی که پیامدهای آن به شکل مستقیم بر رشد نقدینگی و وضعیت اقتصادی کشور اثر می‌گذارد.

کارشناسان اقتصادی حکومت: پول پرقدرت حاصل از اضافه‌برداشت‌ها به رشد نقدینگی و تورم دامن می‌زند

محمدرضا رنجبر، کارشناس اقتصادی، درباره پیامدهای این روند گفت:

«این‌ها پول پرقدرتی است که وارد اقتصاد می‌شود، بعد در چرخه نظام بانکداری تکثیر می‌شود، چند برابر می‌شود و نقدینگی اتفاق می‌افتد.»

گزارش تلویزیون حکومتی افزود: اضافه‌برداشت بانک‌ها در سال ۱۴۰۴ حدود ۶۴ هزار میلیارد تومان نسبت به سال قبل افزایش داشته است.

با این تفاوت که این ناترازی از اضافه‌برداشت مستقیم از بانک مرکزی به بازار بین‌بانکی منتقل شده است. بر اساس گزارش دیوان محاسبات، سپرده‌پذیری در بازار بین‌بانکی طی یک سال با رشد شش‌برابری به ۳۷۹ هزار میلیارد تومان رسیده است؛ موضوعی که مسئولان بانک مرکزی می‌گویند تلاش دارند آن را کنترل کنند.

رکورد تازه تورم؛ عبور تورم سالانه از ۶۲ درصد و تشدید فشار معیشتی

در همین حال، یک کارشناس اقتصادی حکومتی اعلام کرد که تورم نقطه‌به‌نقطه تیرماه ۱۴۰۵ به ۸۸/۶ درصد رسیده و تورم ماهانه نیز ۹/۵ درصد ثبت شده است.

همچنین تورم سالانه از ۶۲ درصد عبور کرده و فشار معیشتی را به سطحی بی‌سابقه رسانده است.

هشدار درباره رهاشدگی اقتصاد و نقش مافیاها و الیگارش‌ها در بحران کنونی

راغفر، کارشناس اقتصادی، هشدار داد که وضعیت اقتصادی امروز حتی از دی‌ماه ۱۴۰۴ حساس‌تر شده و ریشه این بحران را در رها کردن اقتصاد به دست مافیاها و الیگارش‌ها دانست.

 

لینک های مرتبط:

اعتراف به وضعیت وخیم گرانی‌ها و اوضاع اقتصادی مردم

اعتراف اقتصاددان حکومتی به ورود اقتصاد ایران به «ایستگاه پیش از ابر تورم»؛ سقوط سرمایه‌گذاری و نصف شدن درآمد مردم

 

 
 
 
لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmail

خبرهای مرتبط