خشم کشاورزان دامن نظام را خواهد گرفت؛ چرا نان‌آوران زمین به ستوه آمده‌اند؟

۱۴۰۵/۸/۶

از خاموشی برق و گرانی کود و سم تا نابودی محصولات با لودر؛ آیا فشار بر کشاورزان می‌تواند به گسترش اعتراضات منجر شود؟

در اوضاع کنونی کشور، قطع برق، گرانی نهاده‌های کشاورزی، افزایش قیمت سم و کود و جلوگیری حکومت از فروش مستقیم محصولات توسط کشاورزان، مشکلات بسیاری برای این قشر ایجاد کرده است.

گفت‌وگو با یک کشاورز

یک آقا: از نظر اقتصادی، کشت این محصول به‌صرفه است؟

کشاورز: همه‌چیزش خوب است؟! پدر کشاورز را درمی‌آورد!

آقا: جدی؟

کشاورز: باید همین الان برای یک قلم سم اقدام کنم. برای تهیه یک قلم سم باید ۱۱ تا ۱۲ میلیون تومان هزینه کنم. پدرت خوب، مادرت خوب، آخر این حاصل کار من چه چیزی برایم دارد؟! یک لیتر سم را به ما به قیمت خدا تومان می‌دهند. دست‌های زخمی... این‌ها دست‌های من است! از بابت کود و سم گلایه‌مندیم.

با مردم این‌طور نکنید؛ خدا شاهد است، آه ما کشاورزان دامنشان را می‌گیرد. خدا شاهد است!

روز ۱۸ مهر، جهانبخش قلاوند، عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس ارتجاع، با اشاره به وضعیت تأمین نهاده‌های کشاورزی اظهار کرد: افزایش چندبرابری قیمت نهاده‌ها در پی شرایط جنگی و رشد قیمت‌ها در بخش‌های خصوصی و دولتی، فشار قابل‌توجهی بر کشاورزان وارد کرده است.

قلاوند با اشاره به وضعیت کود شیمیایی گفت: بازار نهاده‌های کشاورزی با تغییرات جدی مواجه شده و کشاورزان در شرایط فعلی توان تأمین نهاده‌های مورد نیاز خود را ندارند.

چرا کشاورز پس از ماه‌ها زحمت، با نابودی محصولش روبه‌رو می‌شود؟

در چنین شرایط سختی، کشاورزان با زحمت بسیار محصولی تولید می‌کنند و آن را به بازار می‌برند؛ اما حکومت آخوندی، به گفته گزارش‌های منتشرشده، مأموران شهرداری را می‌فرستد تا محصول کشاورزانی را که به شهرداری باج نمی‌دهند، با لودر نابود کنند.

مردم می‌گویند هزینه بار هر کشاورز به ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان می‌رسد. کشاورز از شب تا صبح با بی‌خوابی و تلاش محصولی را به بار می‌آورد، اما در نهایت نه‌تنها نمی‌تواند آن را بفروشد، بلکه حکومت آخوندی محصولش را با لودر له می‌کند.

مافیای حکومتی همین محصول را از کشاورز زیر ۱۰۰ هزار تومان می‌خرد و با برچسب ۳۰۰ هزار تومانی می‌فروشد. هر کشاورزی هم که بخواهد محصول خود را مستقیماً به مردم و بازار عرضه کند، باید شاهد گندیدن محصولش در کف خیابان باشد.

آیا خاموشی‌های مکرر، آتش اعتراض کشاورزان را شعله‌ورتر می‌کند؟

کشاورزان خشمگین نیز در هر فرصتی دست به تجمع اعتراضی می‌زنند.

جمعی از کشاورزان بیارجمند، از توابع شهرستان شاهرود در استان سمنان، در اعتراض به خاموشی‌های پی‌درپی و قطعی‌های مکرر برق، مقابل اداره برق تجمع کردند.

معترضان می‌گویند ادامه قطع برق در اوج فصل فعالیت‌های کشاورزی، خسارت‌های سنگینی به چاه‌های آب، مزارع و محصولات آن‌ها وارد کرده است.

فشار ناشی از گرانی نهاده‌ها، هزینه‌های سنگین تولید، محدودیت در فروش مستقیم محصولات و قطعی برق، مجموعه‌ای از مشکلات را پیش روی کشاورزان قرار داده است؛ مشکلاتی که معیشت و حاصل ماه‌ها تلاش آنان را تهدید می‌کند.

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmail

نظر و پیشنهاد شما

برای بهبود وب‌سایت سیمای آزادی، دیدگاه و پیشنهاد خود را با ما در میان بگذارید.

خبرهای مرتبط