کشتار در زندانها و مقاومتها علیه گسترش اعدام

۱۴۰۴/۹/۲۵

گفتگو با راضیه قدرتی

در نود ونهمین هفته کارزار نه به اعدام هستیم. یعنی چیزی به آغاز سومین سال این کارزار نمانده. اما می‌بینیم که رژیم هر روز میزان اعدامها را بالا می‌برد.

حکومت ستمگر حاکم بر ایران در یک هفته گذشته روند اعدامها را با شدت ادامه داده و دست کم ۶۷ تن را اعدام کرده است و از ابتدای آذرماه تاکنون قریب به ۲۷۱ تن را به پای چوبه‌های دار فرستاده است.

این اعدامها بدون دادرسی عادلانه، بدون دسترسی مؤثر به وکیل مستقل و در سکوت خبری اجرا می‌شوند؛ روندی که نشان‌دهنده نهادینه شدن اعدام به‌عنوان ابزار سرکوب سیاسی و اجتماعی است.

در این هفته رامین زله، زندانی سیاسی محبوس در زندان نقده با حکم شعبه یک دادگاه انقلاب مهاباد و به اتهام "بغی" به اعدام محکوم شده است.

هم‌چنین در هفته‌یی که گذشت، احکام اعدام شش زندانی سیاسی محبوس در زندان قزلحصار و از اعضای کارزار "سه‌شنبه‌های نه به اعدام" شامل بابک علی‌پور، پویا قبادی، وحید بنی عامریان، اکبر (شاهرخ) دانشورکار، محمد تقوی و ابوالحسن منتظر بار دیگر در شعبه ۲۶ بی‌دادگاه انقلاب تهران صادر شد.

احسان رستمی، فعال شناخته شده حوزه کتاب و نشر در ۲۰ آذر ۱۴۰۴ با اتهام "بغی" مواجه و به سلول انفرادی زندان اوین منتقل شده‌است؛ اقدامی که خطر تشدید فشار و صدور حکم اعدام را افزایش می‌دهد.

در ادامه این سرکوب‌ها، حکومت در مراسم زنده‌یاد خسرو علیکردی تعدادی از شرکت‌کنندگان را بازداشت کرد. این اقدام در ادامه همان سیاست حذف و ارعاب جامعه است.

می‌خواهیم ببینیم که الآن وضعیت اعدامها به چه صورت است و آیا رژیم توانسته با این افزایش به هدفش برسد؟ آیا صدای زندانیان و پیامشون به گوش جهان می‌رسد؟

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmailPinterest

خبرهای مرتبط